loader
Foto

Galerie foto

„Poveste din Bronx", one-man show pe Broadway şi film de festival

Sâmbătă, 16 mai, de la ora 23:10, puteţi urmări la TVR 1 filmul „Poveste din Bronx”, bazat pe autobiografia actorului Chazz Palminteri.

 

Filmul „Poveste din Bronx” este debutul regizoral al lui Robert de Niro care joacă aici şi rolul principal.

Drama reflectă viaţa comunităţii italiene din cartierul Bronx din New York, în anii ’60, aşa cum este ea resimţită de copilul, apoi adolescentul Calogero. Băiatul se gândeşte că are de ales între meseria de şofer de autobuz a tatălui său şi viaţa mult mai spectaculoasă şi periculoasă a mafiotului Sonny. Îngrijorările tatălui, că fiul în faţa căruia îşi pierde autoritatea paternă se împrieteneşte cu un gangster, dublează dilema băiatului.

Scenariul filmului este semnat de Palminteri şi este bazat în mare parte pe întâmplările din copilăria acestuia.

„Poveste din Bronx” nu a fost filmat doar în Bronx, ci şi în Queens şi Brooklyn.

Iniţial, a fost un spectacol de teatru. Producţia one-man show s-a bazat pe textul scris şi interpretat, evident, de Chazz Palminteri.

Premiera avusese loc în 1990 la Los Angeles, iar după enormul succes pe care l-a înregistrat, atât la public, cât şi la critici, Palminteri îl joacă şi la New York. Aici vede spectacolul Robert de Niro şi îi propune să facă un film. Pelicula are premiera trei ani mai târziu.

(w882) Poveste di

Chazz Palminteri a jucat apoi spectacolul pe Broadway „A Bronx Tale”, în 2007, în peste 100 de reprezentaţii, în regia lui Jerry Zaks, iar în 2015 a promis că reia spectacolul, în regia lui de Niro.

Pentru regia acestui film, Robert de Niro a fost nominalizat la Leul de Aur, la Festivalul de Film de la Veneţia, în 1993.

În distribuţie îi întâlnim pe Robert De Niro, Chazz Palminteri, Lillo Brancato, Joe Pesci.

Coloana sonoră a filmului prilejuieşte reîntâlnirea cu muzica lui John Coltrane, Frank Sinatra, James Brown, Miles Davis şi Dean Martin.

Foto: IMDb

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1