loader
Foto

Poveşti cu şi despre Vladimir Găitan, la Nocturne de la TVR 1

Anul acesta va primi Premiul UNITER pentru întreaga activitate. Recunoaşte că se trezeşte în multe nopţi cu gândul la discursul pe care îl va ţine pe scenă. Actorul Vladimir Găitan a fost invitat la Nocturne luni, 25 aprilie, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Marina Constantinescu
Nocturne

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Actorii au un destin special. Şi de asta îi iubesc, îi respect şi caut să-i înţeleg. În fiecare seară îţi anulezi eu-ul şi împrumuţi pe altcineva. Toată această alteritate a fiinţei lasă urme", este de părere Marina Constantinescu, realizatoarea Nocturnelor de la TVR. Pe 25 aprilie, telespectatorii au avut întâlnire, la Nocturne, cu un om de o căldură cu totul excepţională, dar şi un artist sensibil. Marina Constantinescu ne-a invitat să ascultăm poveştile lui Vladimir Găitan, unul dintre cei mai mari actori ai teatrului românesc, luni, de la 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882)

Este esenţial felul în care oamenii vorbesc despre locul în care s-au născut şi căruia aparţin. Vladimir Găitan este omul care deschide şirul poveştilor sale cu imaginea mamei şi cu mirosul sărbătorilor petrecute acasă. „Nu mi-e ruşine să spun că n-am renunţat niciodată să am un suflet de copil!", mărturiseşte Vladimir Găitan.

Vladimir Găitan a debutat în 1969, în filmul Reconstituirea, semnat de regizorul Lucian Pintilie. Era în anul II de facultate. Pe 9 mai 2016, actorul va primi Premiul Uniter pentru întreaga activitate şi recunoaşte că se trezeşte în multe nopţi cu gândul la discursul pe care îl va ţine pe scenă. „Cred că voi începe prin a-i mulţumi lui Lucian Pintilie", a adăugat invitatul.

(w500)

Profesionist crescut în vechea şcoală de teatru, tot la Nocturne, Vladimir Găitan rememorează timpul petrecut în Televiziunea Română, pe care îl consideră o adevărată „lecţie de cultură".

(w882)

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR 1.

Din toamna anului 2014, poveştile culturale depănate la Nocturne pot fi urmărite în fiecare luni noapte, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile." Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi producătorul Oana Cucuruzeanu.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook - facebook.com/NocturneTVR.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1