loader
Foto

Prim-plan: Cine acreditează grădiniţele? În această seară, la TVR 1

Şi totul despre ghidul finanţării campaniei electorale, într-o nouă ediţie Prim-plan. Ramona Avramescu ne-a dat întâlnire marţi, 5 aprilie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.  

 

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

La ediţia din această seară a emisiunii Prim-Plan, Ramona Avramescu a adus în discuţie două noi teme din actualitate: problema banilor negri din campaniile electorale, dar şi subiectul acreditării grădiniţelor.

În prima parte a talk-show-ului, Ramona Avramescu împreună cu Victor Paul Dobre, deputat PNL, Mircea Dobre, deputat PSD, Kereskenyi Gabor, deputat UDMR şi Sorin Ioniţă, expert independent, au discutat şi despre ghidul finanţării campaniei electorale, publicat de Autoritatea Electorală Permanentă.

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro săptămâna trecută, iar observaţiile şi propunerile pot fi transmise la adresa de e-mail office@roaep.ro în termen de 15 zile calendaristice.

Conform Agerpres, ghidul cuprinde cadrul legal în materia finanţării campaniei electorale la alegerile locale, reglementat de Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

Printre alte informaţii, ghidul oferă precizări referitoare la contribuţiile pentru campania electorală, interdicţii privind finanţarea campaniei electorale, reglementate de legislaţia în vigoare, menţiuni referitoare la cheltuielile electorale, respectiv limitele maxime ale cheltuielilor care pot fi făcute în campania electorală la nivel central, de judeţ şi de sector al municipiului Bucureşti, aspecte privind materialele de propagandă electorală, raportarea cheltuielilor la AEP, rambursarea cheltuielilor electorale şi reglementări privind contravenţii şi sancţiuni.

După scandalul de la o grădiniţă privată din Bucureşti, care funcţiona fără autorizaţie, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a publicat lista cu toate şcolile acreditate din Capitală. Totodată ISMB a cerut şcolilor să pună la dispoziţia părinţilor toate documentele care atestă acreditarea şi autorizarea unităţii de învăţământ. În a doua parte a emisiunii Prim-plan, Ramona Avramescu a discutat despre cine acreditează grădiniţele cu reprezentantul ARACIP Violeta Daria şi cu Iulian Cristache, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi din România-învăţământ preuniversitar.

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale zilei. Ei pot adresa întrebări invitaţilor emisiunii pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR (www.facebook.com/StirileTVRonline), iar răspunsurile invitaţilor vin în direct la Prim-plan, de la ora 21.00.

 

11:00 Vedeta familiei

* Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate?

(redifuzare)Prezintă Sebastian Felix Topescu

Invitată Amalia Enache

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1