loader
Foto

Profesorul de vise și Palatul cu destine de copii

DOSAR ROMÂNIA vă așteaptă duminică, 28 decembrie, de la ora 21:00, la TVR 1, TVR HD și online pe TVR+, cu povestea Casei de Copii - Sfântul Iosif și cu povestea unui profesor de fizică.

 

Dosar România

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Povestea Casei de Copii Sfântul Iosif, de la Odorheiul Secuiesc, începe cu mult timp în urmă, încă din anii 50.  Este o poveste despre credință și suferință, despre dragoste și dăruire.

Casa, vecină pe dealul Cerehat cu liceul de predare în limba română Marin Preda, se află în grija Congregației greco-catolice Inimi neprihănite. Ea adăpostește copii din întreaga țară.

Copii care aduc cu ei poveștile triste ale destinelor tragice ale celor rămași fără nici o șansă. Copii orfani, copii abandonați, copii sărmani. Dar, odată ajunși aici, acești copii primesc dreptul să-și mai înfrunte încă odată soarta.

Ajutați de 12 călugărițe, în frunte cu Sora Emilia, ei transformă imensa clădire într-un palat vesel și aproape neîncăpător. De 18 ani, aici se întâmplă minuni. Zi de zi, armata de copii de pe dealul ce străjuiește Odorheiul Secuiesc câștigă înfruntarea cu viața.

Sunt copii obișnuiți: se joacă, învață, citesc, se întâlnesc cu prietenii din oraș, au pagină de facebook. Singurul lucru care îi diferențiază de ceilați copii este că ei înțeleg, încetul cu încetul, că au primit o șansă mică și sunt hotărâți să nu o piardă.

Povestea Palatului cu  destine de copii o aflați duminică la Dosar România, de la ora 21.00, într-un film de Răzvan Butaru.

***

Tot duminică, vă prezintă un personaj extraordinar. Un profesor de fizică care și-a propus ca viața să și-o trăiască…în viitor.

Tocmai de aceea el este convins că proiecte absolut revoluționare vor fi puse în practică, mai târziu, de către echipa lui de elevi.

Profesorul de vise, un reportaj de Codruța Angelescu.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

0:00 Omul anului (R)

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

(Reluare)

1:00 Istorii ascunse (R)

Realizator Cristina Băican

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1