loader
Foto

Războiul lui Stalin cu URSS-ul – episodul 4, la TVR 1

Marţi, 21 iunie, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 au văzut un nou episod al seriei, intitulat „Între viaţă şi moarte”.

 

Episodul este disponibil online pe TVR+.

În această vară, TVR 1 redifuzează Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 (RUSSIA’S WAR, Marea Britanie - Rusia, 1995), o serie documentară de 10 episoade, în regia lui Viktor Lisakovitch, Ilia Gootman şi Igor Gelein, avându-l pe actorul britanic Nigel Hawthorne în rol de povestitor. Seria prezintă cele mai cumplite excese ale lui Stalin, dovedite prin imagini de arhivă, interviuri şi documente. Cel de-al patrulea episod, intitulat „Între viaţă şi moarte”, poate fi urmărit marţi seară, de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Începând cu septembrie 1941, timp de peste doi ani, armata germană a ţinut sub asediu oraşul Leningrad. Numărul total al pierderilor de vieţi omeneşti cauzate de frig şi foamete nu este nici acum stabilit cu precizie, datele variind în funcţie de sursă - de la 670.000 la 1.500.000 de victime. Armata Roşie contraatacă pe frontul de la Moscova.

Războiul lui Stalin cu URSS-ul este una dintre cele mai realiste fresce ale chinurilor îndurate de locuitorii URSS şi de cei din Europa răsăriteană în anii în care Iosif Visarionovici Stalin a condus Uniunea Sovietică, din 1924 - după moartea lui Vladimir Ilici Lenin – şi până în 1953.

Seria documentară Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 poate fi urmărită şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

12:00 Teleshopping

12:30 Glob cooker

(BRÈVES ET RECETTES DU GLOBE-COOKER, Franţa 2014)

*Fred Chesneau, un bucătar-şef care a străbătut mare parte din lume în căutarea unor reţete autentice, ne găzduieşte în fermecătorul său atelier parizian, şi ne povesteşte istoria unor produse renumite, înainte de a le găti.

Episodul 7: Stridii. Redactor Gabriela Onea

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

 

#tvr1