loader
Foto

Războiul lui Stalin cu URSS-ul, ultimul episod la TVR 1

Episodul 10 şi ultimul al seriei documentare ce dezvăluie cele mai cumplite excese ale lui Stalin a putut fi urmărit vineri, 11 septembrie, de la 22.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 este una dintre cele mai realiste fresce ale chinurilor îndurate de locuitorii URSS şi de cei din Europa răsăriteană în anii în care Iosif Visarionovici Stalin a condus Uniunea Sovietică, din 1924 - după moartea lui Vladimir Ilici Lenin – şi până în 1953. Seria prezintă cele mai cumplite excese ale lui Stalin, dovedite prin imagini de arhivă, interviuri şi documente şi a putut fi urmărită vinerea, de la 22.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Ultimul episod al seriei, cel de-al zecelea, care s-a difuzat vineri, de la 22.00, poartă titlul „Cultul personalităţii”. Sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial a transformat regimul politic din URSS într-unul şi mai tiranic, Stalin impunând reforme ce au prelungit ororile şi suferinţele popoarelor care formau URSS. La bătrâneţe, paranoia obsesivă a lui Stalin continuă persecutarea poporului. Planurile sale de expansiune tritorială sunt însă blocate de ameninţarea bombei atomice. În contextul desfăşurării Războiului Rece, în 1953 Stalin moare.

TVR 1 a difuzat în luna ianuarie 2015, în premieră, Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 (RUSSIA’S WAR, Marea Britanie - Rusia, 1995), o serie documentară de 10 episoade, în regia lui Viktor Lisakovitch, Tengiz Semenov, Igor Grigoriev, Ilia Gootman şi Igor Gelein, avându-l pe actorul britanic Nigel Hawthorne în rol de povestitor.

Seria poate fi urmărită şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

18:00 Punctul critic (R)

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Corneliu Matache

Tema: Vine vacanța! Unde plecăm de Paște?

Invitati:conf. Marilena Stoian presedintă fondatoare ANTREC

Dorian Lungu-presedintele Asociatiei Gastro Local

Iulian Soca ghid turism religios, consilier Biserica Sf Dumitru Poștă

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producator Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

(Reluare)

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 4

Producător Daniela Enăchescu

 
 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Mădălina Rădulescu: „It-iștii care programează binele”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 2 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1