loader
Foto

TVR 1 difuzează „Discursul Regelui”

De Ziua Regalităţii în România, urmăriţi pelicula câştigătoare a 4 premii Oscar şi 7 premii BAFTA. „Discursul Regelui” este difuzat duminică, 10 mai, de la ora 21:10, la TVR 1.

 

Chinuit de dificultatea de a articula cuvintele, şi, prin urmare, şi de teama de a apărea în public, prinţul Albert – devenit George VI - se vede nevoit să facă faţă îndatoririlor regale după ce fratele său, Edward, abdică în urma unui mariaj nedorit de casa regală britanică.

Cel care îl va ajuta să-şi articuleze gândurile fără probleme în faţa naţiunii şi să conducă ţara prin cel de-al doilea Război Mondial este excentricul Lionel, un logoped care face apel la metode bizare, dar cu rezultate miraculoase.

Lansat în Marea Britanie pe 7 ianuarie 2011, „Discursul Regelui” a fost un mare succes în cinematografele din lume. Criticii au apreciat atenţia la detaliile istorice, în special opoziţia lui Winston Churchill la dorinţa regelui de a abdica, iar interpretarea lui Colin Firth a fost răsplătită cu Premiile Oscar, BAFTA şi Austin Film Critics Association, British Independent Film Awards sau Critics' Choice Movie Award pentru cel mai bun actor.

„Ca actorul anului în filmul anului, nu pot să mă gândesc la mai multe adjective pentru a-l lăuda pe Colin Firth. Discursul Regelui m-a lăsat fără cuvinte” (New York Observer)


Filmul are la activ 4 premii Oscar 2011 (pentru cel mai bun film, cel mai bun actor, regie şi scenariu original), 8 nominalizării la premiile Oscar 2011, Globul de Aur 2011 pentru cel mai bun actor (Colin Firth) şi 7 premii BAFTA 2011.

9:00 Pro patria

Pro Patria este emisiunea militară de televiziune care te aduce mai aproape de Armata României.

Indiferent dacă ești un pasionat al domeniului militar sau pur și simplu dorești să înțelegi mai bine rolul și importanța apărării naționale, Pro Patria te va captiva prin conținutul său informativ și impresionant vizual. Alătură-te nouă în această călătorie în universul militar al României și descoperă curajul și dăruirea celor care asigură securitatea și apărarea țării noastre.

10:00 M.A.I. aproape de tine

O emisiune pentru siguranța ta şi a celor dragi! Află care sunt situațiile care te pot pune în pericol şi cum să eviți să devii o victima a infractorilor!

Tot alături de noi, vei cunoaṣte o parte din munca, viața şi pasiunile oamenilor în uniformă din Ministerul Afacerilor Interne, sau cum poți să devii unul dintre ei!

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu Căpitănescu, ...

România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

 

#tvr1