loader
Foto

Unora le place ... Sidney Poitier, vineri seara la TVR 1

Vineri, 11 septembrie, de la ora 23:10, la TVR 1 a fost programat filmul artistic „Mi se spune domnul Tibbs” , în regia lui Gordon Douglas.

 

În distribuţia filmului realizat în anul 1970 apar actorii Sidney Poitier, Martin Landau şi Barbara McNair.

În thriller-ul cu Sidney Poitier cap de afiş, Virgil Tibbs, locotenent în poliţia din San Francisco, investighează asasinarea unei prostituate. Lista suspecţilor include un proxenet şi pe îngrijitorul clădirii în care locuia victima. Dar bănuielile lui Tibbs se îndreaptă către predicatorul şi activistul politic Logan Sharpe, care se dă drept „consilierul spiritual" al fetei ucise.

Problemele lui Tibbs sunt triplate de discuţiile cu soţia mereu nemulţumită şi cu fiul, un adolescent rebel.

Sidney Poitier era deja cunoscut, atunci când a filmat „Mi se spune domnul Tibbs”, pentru interpretările din „Ghici cine vine la cină” şi „Domnului profesor, cu dragoste”.

Actorul Sidney Poitier a primit două premii Oscar – în 2002, pentru întreaga carieră, după cel din 1964, pentru cel mai bun rol principal masculin, din „Crinii câmpului”.

Sidney Poitier a fost primul actor afro-american care a fost recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun actor şi singurul pentru aproape patru decenii, până când Denzel Washington a primit aceeaşi distincţie, în 2002, pentru rolul din „Zi de instrucţie”.

Coincidenţă sau nu, în aceeaşi seară Sidney Poitier a primit Oscarul pentru întreaga carieră.

16:45 Floarea nopţii

18:00 Punctul critic (R)

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Corneliu Matache

Tema: Vine vacanța! Unde plecăm de Paște?

Invitati:conf. Marilena Stoian presedintă fondatoare ANTREC

Dorian Lungu-presedintele Asociatiei Gastro Local

Iulian Soca ghid turism religios, consilier Biserica Sf Dumitru Poștă

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producator Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

(Reluare)
 
 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Mădălina Rădulescu: „It-iștii care programează binele”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 2 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1