loader
Foto

Vino să vezi, cu Claudia Spătărescu, la TVR 1

Vineri dimineaţă,  aflăm „Tot ce contează”despre festivaluri, filme, lansări de carte, târguri, spectacole, concerte, celebrari şi multe altele... Emisiunea Vino să vezi se transmite în 30 octombrie, de la ora 10.00, la TVR 1 şi TVR+ .

 

TOT CE CONTEAZĂ

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Vino să vezi! este invitaţia pe care Claudia Spătărescu o face telespectatorilor TVR 1 în fiecare vineri, de la ora 10.00. Emisiunea oferă telespectatorilor cât mai multe şi mai diverse propuneri de petrecere a timpului liber. Fie că este vorba despre festivaluri, filme, lansări de carte, târguri, spectacole, concerte, celebrări şi... câte şi mai câte! „Adevărata relaxare este cea activă. Urmăriţi-ne în fiecare vineri şi, cu siguranţă, veţi găsi un motiv să ieşiţi din casă în zilele următoare!”, ne îndeamnă moderatoarea emisiunii, Claudia Spătărescu.

Pentru ediţia din 30 octombrie, echipa emisiunii a pregătit câteva întâlniri cu invitaţi speciali, dar şi materiale filmate pentru a vă ţine la curent cu ceea ce se întâmplă important în domeniul cultural. Astfel, "one woman show" Adriana Trandafir vine să ne povestească despre Pasărea Măiastră - Maria Tănase, care se joacă de 24 de ani, dar şi despre alte proiecte ale ei. Înainte de a fi prezentă la Magazinul Muzica pentru lansarea celui mai nou album al ei, Silvia Dumitrescu trece prin studioul Vino să vezi pentru a povesti telespectatorilor despre acest album.

Cătălin Ştefănescu, împreună cu actorii Marius Manole şi Andi Vasluianu vin să povestească despre spectacolul „Vanilla Skype”, a cărui premieră a avut loc de curând. Spectacolul este primul scris şi regizat de Cătălin Ştefănescu, iar actorii Marius Manole şi Andi Vasluianu sunt doi dintre protagonişti. Cătălin Ştefănescu mai are grijă să reamintească telespectatorilor TVR 1 că sâmbătă, 31 octombrie se difuzează un nou episod al seriei Gări de poveste, al cărei amfitrion este.

În prag de mare sărbătoare... de Halloween, etnologul Doina Isfanoni vine să ne povestească despre semnificaţia sărbătorii de Halloween, dar şi despre alte sărbători ale toamnei. Tot atunci, ne va oferi amănunte despre lansarea unui volum coordonat de UNESCO dedicat culturii şi gastronomiei piscicole.

La rubrica Vino să vezi... în lume, Călin Petrescu ne aduce informaţii despre Break Bach (dans modern pe muzica lui Bach), dar şi despre ce fac Toboşarii veseli în Japonia. Mihnea Mihăiţă ne invită să vedem o expoziţie la etajul 34 al Sky Tower din Bucureşti, unde sunt expuse 240 de picturi ale unor artişti tribali australieni. Cristi I. Popescu ne prezintă filmele noi din cinematografe, iar într-un alt reportaj semnat de Anca Sârbu, aflăm de ce inima Reginei Maria se mută la Castelul Pelişor.

Vino să vezi face parte din linia de emisiunile reunite sub genericul „Tot ce contează”, ce pot fi urmărite de luni până vineri, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

18:00 Punctul critic (R)

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Corneliu Matache

Tema: Vine vacanța! Unde plecăm de Paște?

Invitati:conf. Marilena Stoian presedintă fondatoare ANTREC

Dorian Lungu-presedintele Asociatiei Gastro Local

Iulian Soca ghid turism religios, consilier Biserica Sf Dumitru Poștă

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producator Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

(Reluare)

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 4

Producător Daniela Enăchescu

 
 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Mădălina Rădulescu: „It-iștii care programează binele”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 2 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1