loader
Foto

Vom avea vreodată „O ŞCOALĂ altfel”? Aflaţi sâmbătă, la „Ochiul magic”

Regretatul academician Solomon Marcus este printre cei care au oferit soluţii privind reformarea sistemului românesc de învăţământ. Mai multe – în emisiunea „Ochiul magic” din 16 aprilie, care a fost difuzată de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„O şcoală altfel - sau, mai bine zis, o şcoală aşa cum ar trebui să fie. O şcoală în acord cu nevoile şi dorinţele copiilor, nu ale profesorilor sau birocraţilor din minister şi din inspectorate. E posibil în România?”, se întreabă realizatorii unei altfel de ediţii Ochiul magic, difuzată chiar înaintea „Săptămânii altfel” din acest semestru şcolar. Reportajul „O ŞCOALĂ altfel”, realizat de Dana Ştefănescu şi Tiberiu Ştefănescu, poate fi urmărit sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 21.00, la Ochiul magic, de la TVR 1.

(w882) Ochiul mag

Dacă ar fi să ne luăm după ultimele decizii oficiale, e greu de crezut că noile programe şcolare ar întruni mai bine interesele copiilor. După toate dezbaterile publice pe teme de educaţie, s-a ajuns la concluzia că o oră de limba română ar trebui înlocuită cu una de latină, plus încă una de istorie. „Dacă ar fi să ţinem cont de ideile experţilor în probleme de educaţie, sistemul public de învăţământ ar trebui umanizat şi reformat din rădăcini, în aşa fel încât elevii să vină şi să plece cu plăcere şi cu bucurie la şcoală”, mai spun realizatorii emisiunii.

Regretul academician Solomon Marcus, prof. dr. Florian Colceag - expert în probleme de educaţie, dr. Mirela Pavelescu - medic primar pediatru, Domnica Petrovai - psiholog şi psihoterapeut specializat în problemele copiilor şi adolescenţilor şi prof. Adriana Alionte - director Shakespeare School pun degetul pe rănile deschise din sistemul de învăţământ, dar vin şi cu soluţii care oricând ar putea fi puse în practică. Toate acestea – în ediţia din 16 aprilie a emisiunii Ochiul magic.

(w882) Ochiul mag

***

Ochiul magic ne prezintă realitatea filtrată prin obiectivul camerei de luat vederi. Sâmbătă de sâmbătă, situaţii dramatice sau inedite, personaje interesante ne sunt auduse pe micul ecran la Ochiul magic. Emisiunea investighează cazuri sau fenomene sociale care prezintă un deosebit interes pentru public.

În fiecare ediţie Ochiul magic, telespectatorii pot urmări reportaje – anchetă, realizate într-un stil dinamic, atât ca montaj cât şi ca mod de redactare. Subiectele emisiunii sunt din actualitate. Pentru a ilustra cât mai bine teme care nu sunt atât de ofertante din punctul de vedere al imaginii, realizatorii Dana şi Tiberiu Ştefănescu apelează la reconstituiri ale evenimentelor. Colaboratorul permanent al programului este col (r) Dan Antonescu. Investigaţiile sale au ca scop informarea telespectatorilor asupra modului în care poate fi prevenită comiterea anumitor infracţiuni. Ochiul magic se vede în fiecare sâmbătă seară, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

8:30 Bucuria credinţei

Prezintă părintele Constantin Necula şi Andrei-Victor Dochia

Jurnalist Paula Tăbârcă. Producător Andrei-Victor Dochia

9:00 Pro patria

Pro Patria este emisiunea militară de televiziune care te aduce mai aproape de Armata României.

Indiferent dacă ești un pasionat al domeniului militar sau pur și simplu dorești să înțelegi mai bine rolul și importanța apărării naționale, Pro Patria te va captiva prin conținutul său informativ și impresionant vizual. Alătură-te nouă în această călătorie în universul militar al României și descoperă curajul și dăruirea celor care asigură securitatea și apărarea țării noastre.

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1