loader
Foto

Vorbeşte liber! – cu Mircea Geoană, despre relaţia cu Ucraina

Fostul preşedinte al PSD a fost invitatul lui Sorin Avram, alături de Cristian Pîrvulescu, la talk-show-ul de miercuri, 3 septembrie, ora 21.00, la TVR 1 şi pe TVR+

 

Sorin Avram

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Miercuri seară, telespectatorii TVR 1 au asistat la o nouă dezbatere pe probleme de interes general şi imediat pentru români, ai cărei protagonişti au fost, alături de gazda Sorin Avram - Mircea Geoană şi Cristian Pîrvulescu. A treia ediţie Vorbeşte liber!, cel mai nou talk-show din programul TVR 1, a putut fi urmărită pe 3 septembrie, de la ora 21.00. Emisiunea s-a transmis şi online, pe www.tvrplus.ro.

Relaţiile ultimei decade dintre Ucraina şi România au fost marcate de conflicte: diferende teritoriale pe graniţa din Deltă, canalul Bâstroe, platoul continental din zona Insulei Şerpilor şi, cel mai disputat, drepturile minorităţilor. Senatorul PSD Mircea Geoană a fost invitat să răspundă întrebărilor jurnalistului Sorin Avram pe aceste subiecte. Pe lângă acestea, dar tot în legătură cu relaţia România – Ucraina, la Vorbeşte liber! au fost aduse în discuţie dependenţa energetică faţă de Rusia, recunoaşterea independenţei Kosovo de către România, în contextul geo-politic actual, problema Transnistriei şi, nu în ultimul rând, declaraţia Noricăi Nicolai conform căreia România ar avea muniţie doar pentru 8 ore de război, în cazul unei eventuale intervenţii NATO în Ucraina.

Partea a doua a emisiunii l-a adus în platoul TVR pe analistul Cristian Pîrvulescu, alături de care moderatorul Sorin Avram şi invitatul său au dezbătut probleme economice la zi, au discutat pe tema alegerilor prezidenţiale, au analizat situaţia României şi a regiunii est-europene în contextul conflictului din Ucraina şi au făcut previziuni privind summitul NATO din Ţara Galilor.

În cel mai nou talk-show al TVR 1, lideri politici şi lideri de opinie dezbat la rece faptele fierbinţi ale zilei. Moderată de jurnalistul Sorin Avram, emisiunea Vorbeşte liber! abordează problemele majore ale zilei, evenimentele-cheie ale momentului, care generează cele mai multe comentarii. Lideri de opinie, personalităţi publice de notorietate, subiecte fierbinţi se întâlnesc într-o dezbatere „plină de nerv, dar fără nervi şi care nu va face jocurile nimănui” (Sorin Avram), de luni până joi, după Telejurnal, în direct la TVR 1.

Emisiunea este urmată, de la 22.10, de Biziday, cu Moise Guran, şi de late night show-ul Starea naţiei, cu Dragoş Pătraru, de la ora 23.00. Toate cele trei programe pot fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Ediţii de colecţie „TEZAUR FOLCLORIC”, de Sfintele Paşti la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţii speciale „Tezaur Folcloric” în ziua de Paşte la TVR 1 și TVR Folclor. Duminică 5 mai, de la ora 12.10, în emisiunea „Tezaur folcloric”, la ...

 

#tvr1