loader
Foto

Galerie foto

A treia ediţie a Galei Premiilor Operelor Naţionale, în direct la TVR 1

Irina Păcurariu şi Cătălin Sava au prezentat spectacolul ce a avut  loc la Iaşi, luni, 23 noiembrie, de la ora 21.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”. Evenimentul a putut fi urmărit în direct la TVR 1 şi TVR+

 

Spectacolul  este disponibil online pe TVR+.

Soprana Elena Moşuc şi baritonul Leo Nucci, personalităţi foarte apreciate de public şi critica de specialitate, sunt invitaţii extraordinari ai spectacolului de la Iaşi. De pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”, Irina Păcurariu şi Cătălin Sava ne însoţesc, timp de aproximativ 3 ore şi jumătate, într-un periplu al celor mai bune spectacole de operă ale anului. Cea de-a treia ediţie a Galei Premiilor Operelor Naţionale se difuzează în direct luni, 23 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Cetăţean de onoare al municipiului Iaşi, Elena Moşuc este o prezenţă constantă pe marile scene ale lumii, remarcându-se prin interpretări de senzaţie la Operele din Zurich, Milano, Dresda, Munchen, Londra, Paris, dar şi din China şi Japonia. Anul trecut, Elena Moşuc a interpretat la Iaşi, în premieră mondială, spectacolul „Operfado”, alături de Goncalo Salgueiro.

Celălalt invitat de marcă al Galei Premiilor Operelor Naţionale, baritonul italian Leo Nucci, a debutat în 1967, în rolul lui Figaro din opera „Bărbierul din Sevilla”. Ulterior, s-a remarcat în spectacole de amploare la Royal Opera House din Londra şi Metropolitan Opera din New York. De-a lungul carierei sale, a fost partener de scenă al unor nume celebre, precum Luciano Pavarotti, Joan Sutherland, Placido Domingo.

„Ne dorim ca această a treia ediţie a Galei să aibă aceeaşi amploare ca şi până acum, cu invitaţi din ţară şi străinătate. Chiar dacă stagiunea trecută au fost mai puţine producţii, ştim că peste tot, ca şi la Iaşi, sunt spectacole de foarte bună calitate”, declară Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române Iaşi.

În organizarea Ministerului Culturii, Operei Naţionale Române Iaşi şi Primăriei Municipiului Iaşi, noua ediţie a Galei Premiilor Operelor Naţionale va prilejui publicului ieşean întâlnirea cu cei mai buni artişti lirici din ţară care au performat în stagiunea 2014 – 2015. Încă de la prima ediţie, TVR este coproducatorul acestui eveniment de marcă.

Structurată în trei părţi, Gala Premiilor Operelor Naţionale poate fi văzută în direct, în seara de 23 noiembrie, cu începere de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, platformă disponibilă şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

10:00 Agrostrategia

Producator Vlad Macovei

11:00 Teleenciclopedia (R)

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

(Reluare)
 
Concertul aniversar „Paula Seling – 25 de ani”, de Paşti, la TVR 1

În zile de mare sărbătoare, TVR 1 oferă un regal muzical: concertul aniversar „Paula Seling – 25 de ani”. Difuzat în două părți, pe 5 și 6 mai, ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Contractul de vânzare – cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager

Ce presupune încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager? Care sunt costurile acestui demers legal? ...

 

#tvr1