loader
Foto

Andreea Marin și Ileana Badiu au vorbit fără ocolișuri despre depresie

Ileana Badiu, invitata Andreei Marin în a doua ediție a emisiunii "Prețuiește Viața" de duminică, 27 octombrie,  a vorbit despre un subiect delicat și din nefericire foarte prezent în vremurile noastre, depresia.

 

Supranumită și maladia secolului XXI, tulburarea depresivă este o boala care afectează corpul, starea de spirit și gândurile. Ea influențează modul în care o persoană mănâncă, alterează somnul, modifică maniera de percepere a celor din jur și a persoanei în cauză.

Ileana a povestit că s-a luptat cu această boală de doua ori, prima dată când și-a pierdut tatăl și apoi cea mai bună prietenă într-un accident de mașină, iar apoi după ce a născut.

"Cel mai greu, un act de curaj este să recunoști că ai această problemă, să o privești în față și să treci de ea.(..) Am în jurul meu oameni care consideră în continuare că depresia sau momentul depresiv este un stigmat, că nu iți poti face treaba, ba poți, din păcate nu ți-o faci cu bucurie, tu nu mai trăiești cu bucurie, nu te mai regăsesti pe tine".

La rândul său, Andreea Marin a mărturisit că ea însăși a trecut printr-un episod similar, „Depresia este ca o gheară ce iți prinde sufletul. Nu dormi, nu mănânci sau poate mănânci prea mult, plângi din senin, nu mai ai nicio bucurie de a trăi. Este foarte grav. Depresia nu este o vină, este o boală care are nevoie de ajutorul specialiștilor. Se poate să ajungi în momentul în care nu mai vrei să trăiești. Eu am trecut printr-un astfel de moment. Părea că totul e în regula, dar nu am mai vrut să trăiesc. Am avut norocul să ajung la specialist la timp. Poate că nu aș mai fi fost în viață acum. Știm bine povestea Mădălinei Manole și sunt atâtea povești știute și neștiute”.

La nivel global, depresia afectează aproximativ 121 de milioane de oameni, numai în Europa se estimează că nu mai puţin de 50 de milioane de persoane suferă de această boală. Iar îndemnul Andreei Marin și al Ilenei Badiu adresat tuturor celor care trec printr-un astfel de episod este să ceară ajutor și să meargă să consulte un specialist.

sursa foto: https://www.facebook.com/PretuiesteViataTVR

15:00 Maghiara de pe unu

(I) Sărbătorirea Rusaliilor la Şumuleu-Ciuc-corespondenţă

Redactor Daczó Katalin. Spiritualitatea Rusaliilor

Redactor B. Nagy Veronika

Cetăţi şi drumuri medievale-capele în munţii Ciucului

Redactor Bartha Ágnes

Timea, pastorul unitarian din Înlăceni -reportaj (redifuzare)

Redactor Bartha Ágnes

Avanpremiera emisiunilor viitoare

Redactor coordonator Szilágyi Gödri Ildikó

Producător Kacsó Sándor

Transmisiune directă + înregistrare

15:55 Maghiara de pe unu

(II) Redactor coordonator Kacsó Sándor

Producător Kacsó Sándor

Transmisiune directă + înregistrare

 
Sophia Loren şi Vittorio de Sica în „Scandal la Sorrento” | VIDEO

Vittorio de Sica îi este din nou partener de joc Sophiei Loren, într-o comedie romantică ce a trecut proba timpului. Îi revedem cu plăcere pe 21 ...

Către spectacolul arhitectural în diversele lui forme. Cu arhitectul Teodor Frolu, la „Nocturne”, pe TVR 1

Molipsit pe viață de bucuria de a face lucruri pe care să le împărtășească celor din jur! Om al visurilor, al ideilor, dar și al faptelor, ...

Hărțuirea morală la locul de muncă, pedepsită de lege!

Ce înseamnă hărțuirea morală la locul de muncă? Cum putem preveni această formă de discriminare și care sunt consecințele legale pe care cel ...

 

#tvr1