loader
Foto

Galerie foto

Despre curaj, forţă şi rezistenţă. Reportaje speciale realizate de TVR Iaşi

Duminică, 12 iulie, TVR 1 vă propune un documentar dedicat Batalionului 151 Infanterie „Lupii negri” din Iaşi şi un reportaj despre pasiunea pentru escalada sportivă. De la ora 13:00.

 

Semper Paratus: Batalionul 151 Infanterie „Lupii negri” din Iaşi

Duminică, 12 iulie, de la ora 13:00, puteţi urmări pe TVR 1 un reportaj preluat de la TVR Iaşi ce surprinde viaţa militarilor români în timpul desfăşurării misiunilor NATO. Este vorba despre soldaţii Batalionului 151 Infanterie „Lupii negri” din Iaşi, implicaţi în cel mai mare exerciţiu multinaţional NATO de anul acesta, de la Hohenfels, din Germania. Atmosfera de pregătire, spiritul de competitivitate, experienţele anterioare din misiuni în teatre de operaţii sunt doar câteva dintre elementele surprinse de videojurnalistul TVR Iaşi Răzvan Cojocariu printre militarii români, americani, bulgari, cehi, slovaci, englezi, norvegieni, britanici sau germani. Materialul a fost filmat în România şi Germania în lunile mai-iunie 2015. Răzvan Cojocariu a fost decorat de către Șeful Statului Major al Forțelor Terestre cu „Emblema de Merit Partener pentru Apărare clasa a III-a".

Au luat parte la misiunea din Hohenfels, Bavaria, 250 de militari ai Batalionului 151 Infanterie „Lupii negri. Alături de români au fost prezenţi militari din 10 state membre NATO şi din 3 partenere - Republica Moldova, Serbia şi Muntenegru. Misiunea a durat 7 săptămâni.

Ediţia pe verticală: la capăt de coardă

Duminică, 12 iulie, de la ora 13:30, pe TVR 1 se va transmite "Ediţia pe verticală" despre pasiunea şi bucuria de a fi ajuns sus, la capăt de coardă. Escalada sportivă şi boulderingul se practică în România de mulţi ani. Primele pitoane au fost bătute în Bucegi în perioada interbelică, iar "rock climbing" se face de cincisprezece ani. Veţi avea ocazia să-i însoţiţi pe pasionaţii acestor sporturi în Munţii Hăşmaşului, unde exista cele mai dificile trasee de căţărare din ţară, apoi la Sihla, o zona ideală pentru practicarea boulderingului. Boulderingul este o formă de cățărare întreprinsă fără asigurare, iar elementele sale de bază sunt forţa, rezistenţa şi dinamica. Veţi afla mai multe despre el de la cei care practică acest sport de ani buni.

Realizator: Raluca Aftene. O producţie TVR Iaşi.

 

 

0:00 Punctul critic (R)

Prezintă Bogdan Muzgoci

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:05 Jocurile Olimpice (R)

Eroii. Episodul 11

Producător Daniela Enăchescu

(Reluare)
 
Pensia, un drept câștigat

Pensia, un drept câștigat

publicat: miercuri, 15 mai 2024

Joi, 16 mai, de la ora 13:00, urmăriți la TVR 1 o ediție ”Oamenii și legea”.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

 

#tvr1