loader
Foto

Misterul lui Kaspar Hauser

KASPAR HAUSER/JEDER FUR SICH UND GOTT GEGEN ALLE – Germania, 1974

marţi, 16 aprilie 2024
ora 22:00

 

 

Regia Werner Herzog

Cu: Bruno S., Walter Ladengast, Brigitte Mira

*Marele Premiu al Juriului, premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului Ecumenic – Festivalul de Film de la Cannes, 1975

 

Dramă - bazată pe o poveste reală. Un tânăr bărbat misterios, Kaspar Hauser, apare la Nuremberg, în 1828, ca de nicăieri, abia putând să meargă şi să vorbească şi purtând un bilet ciudat. Tânărul explică ulterior că a fost ţinut captiv într-o temniţă întreaga viaţă şi că abia a fost eliberat, din motive pe care nu le cunoaşte. Rezultatul eforturilor celor din jur de a-l integra social dă cazului o turnură neobişnuită.

XXX ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

 

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile. Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Români universali

* Prezentator Cristian Tabără

Avram Iancu

Omul apelor deschise
Cel mai rezistent inotator roman in ape deschise, Avram Marius Iancu din Petroșani, vrea permanent sa devina mai bun.
Avram Iancu se simte liber și ii plac provocarile. Se implinește un deceniu de cand a ales sa inoate. Numele sau il leaga de revoluționarul pașoptist și, pentru ca este bicentenarul Avram Iancu, 2024 este un an important pentru el. Mai ales ca a implinit in februarie 48 de ani, varsta la care acesta murea.
A calatorit in 3 continente și a inotat in peste 16 țari oficial. Odata cu aceasta calatorie fizica a avut parte și de o calatorie spirituala care l-a indemnat și sa scrie.
Inoata, merge pe bicicleta, alearga, a participat la triatloane, joaca tenis de masa, a facut karate, a participat la triatlon și iși suprasolicita organismul pana la limita.

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

 

#tvr1