loader
Foto

„Noapte bună şi noroc!” sau Jurnalism vs. McCarthyism, la TVR 1

TVR 1 vă invită să îl urmăriţi pe George Clooney într-un film în care este regizor, scenarist şi actor în rol principal - „ Noapte bună şi noroc ! ” - marţi, 25 august, de la ora 22:10.

 

În distribuţie, alături de starul George Clooney mai joacă David Strathairn (premiat la Veneţia pentru acest rol, cu distincţia Copa Volpi), Robert Downey Jr. şi Patricia Clarkson.

Filmul a fost nominalizat la Oscar la şase categorii - film, actor, regie, scenariu, imagine, scenografie - şi la Globurile de Aur la patru categorii. A fost recompensat cu Premiul Independent Spirit 2007 pentru cea mai bună imagine.

(w882)

Acţiunea se petrece în SUA, la începutul anilor '50. Ameninţarea comunismului aduce teroarea în societate, iar senatorul Joseph McCarthy lansează „o vânătoare de vrăjitoare".

Reporterul CBS Edward R. Murrow şi producătorul Fred Friendly nu pot fi impasibili şi îl provoacă pe McCarthy, pentru a-l demasca drept creator de zvonuri şi temeri nefondate.

În ciuda repercusiunilor în viaţa lor, cei doi jurnalişti de televiziune îşi susţin opiniile şi contribuie în acest fel la decăderea unui politician controversat.

Joseph Raymond McCarthy (1908–1957) a fost senator republican. În perioada Războiului Rece, a fost purtător de stindard al mişcării – care i-a împrumutat şi numele – care acuza paranoic şi nefondat mulţi cetăţeni americani de spionaj sovietic sau de simpatie faţă de URSS.

Termenul de  McCarthyism a ajuns să desemneze ulterior acuzaţiile demagogice, nefondate şi atacurile asupra caracterului adversarilor politici.

George Clooney a mai regizat, după „Noapte bună şi noroc!”, „Leatherheads”, „Ziua trădătorilor” şi  „Eroii Monumentelor” .


Foto: IMDb

0:00 Punctul critic (R)

Prezintă Bogdan Muzgoci

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Mimi Necula, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:05 Jocurile Olimpice (R)

Eroii. Episodul 10

Producător Daniela Enăchescu

(Reluare)
 
Traiul la bloc - drepturi și obligații

Traiul la bloc - drepturi și obligații

publicat: marţi, 14 mai 2024

Mihaela Olaru vă invită să urmăriți o ediție ”Oamenii și legea”, miercuri, 15 mai, de la ora 13:00, pe TVR 1.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

„Spânzurătoarea”, un thriller care ne ţine cu sufletul la gură - miercuri, la TVR 1 | VIDEO

Este al nouălea rol de detectiv al actorului Al Pacino într-un film. Karl Urban, Brittany Snow i se alătură pentru a dezlega jocul dramatic şi ...

 

#tvr1