loader
Foto

Noi episoade despre Revoluţia română, în seria "După 25 de ani"

Sâmbătă, 29 noiembrie, (ora 22.00) şi duminică, 30 noiembrie (14.30) TVR 1 continuă seria documentară După 25 de ani cu noi episoade ce rememorează evenimentele din decembrie 1989.

 

DUPĂ 25 DE ANI

Documentarul Protestez! este disponibil online pe TVR+.

Și documentarul Hainele puterii este disponibil online pe TVR+.

Filmul documentar Protestez!, semnat de Ionuţ Cărpătorea, este programat la TVR 1 sâmbătă, 29 noiembrie, de la ora 22.00. Este povestea protestelor care au avut loc în România în 2012 şi 2013, spusă prin vocea unor personaje-cheie ale manifestaţiilor din Piaţa Universităţii: tinerii, cei care spun că nu vor să mai lase schimbarea României doar în mâinile politicienilor. La 25 de ani după decembrie 1989, o nouă generaţie a ieşit în stradă pentru a-şi apăra drepturile.

Duminică, 30 noiembrie, de la 14.30, seria de documentare După 25 de ani continuă cu poveşti despre o epocă pe care mulţi dintre noi am trăit-o. Şi ale cărei amintiri provoacă pentru unii suferinţă, pentru alţii nostalgii. Sebastian Papaiani, Irina Bîrlădeanu, Nelli Pfeiffer şi istoricul Lavinia Betea vorbesc despre personajele la modă, surse de inspiraţie, locurile de aprovizionare ale nomenclaturii şi capacitatea de a se descurca a omului de rând în documentarul Hainele puterii, realizat de Irina Luca, Raluca Rogojină, pe un scenariu al profesorului universitar Lavinia Betea. Imaginile din arhiva TVR completează tabloul epocii.

După 25 de ani este un proiect-document, realizat de Televiziunea Română în amintirea evenimentelor din decembrie ’89. Din 22 noiembrie, în fiecare sâmbătă şi duminică, timp de 10 săptămâni, telespectatorii TVR 1 pot rememora, prin intermediul unei serii de documentare, perioada comunistă, momentul răbufnirii românilor din 1989 şi pot urmări, alături de jurnalişti şi personalităţi publice, evoluţia României de la momentul ieşirii de sub dictatura comunistă şi până în prezent. Documentarele sunt difuzate sâmbăta de la ora 22.00, respectiv duminica, de la orele 14.30 şi 22.00, putând fi vizionate şi online, pe TVR+. Proiectul După 25 de ani îşi propune să capteze interesul tinerilor, care astfel pot înţelege mai bine contextul în care s-au desfăşurat evenimentele ce au dus la Revoluţia din decembrie 1989.

Documentarele pot fi urmărite şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

18:30 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Ilinca Nazarie jurnalist Știrile TVR

* Dreptul la avort-ne intoarcem in timp?

Invitati:

Prin telefon prof. dr. Liana Pleș- Catedra Obstetrică Ginecologie, Universitatea de Medicină Carol Davila, București

Prin zoom: conf. univ. dr. avocat Lavinia Tec, profesor Facultatea de Drept, Universitatea de Vest, Timișoara, Irina Mateescu-moașă licențiată, vicepreședintele Asociației Moașelor Independente,

Andrada Cilibiu-coordonator PR și comunicare, expert drepturi sexuale și reproductive

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori:Mihaela Caciuleanu, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

înregistrat

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 9

Producător Daniela Enăchescu

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 13 mai 2024

Marți, 14 mai, de la ora 13:00, Mihaela Olaru vă invită să urmăriți ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Răzvan Popa – „Împreună vindecăm suflete”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 16 mai, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1