loader
Foto

Galerie foto

Poveşti şi povestiri De la A la infinit cu Smaranda Vornicu, la TVR 1 şi TVRHD

Ediţia de sâmbătă, 19 octombrie, ora 15.00, a avut ca temă momentul de recoltă - abundenţă şi diversitate. Printre invitaţi s-au numărat Mihai Mărgineanu, trupa VH2 şi doctorul Cătălin Copăescu.

 

Smaranda Vornicu-Shalit
De la A la... infinit

Ediția emisiunii de sâmbătă, 19 octombrie, poate fi urmărită online pe TVR+

Moment de recoltă, cu abundenţă şi diversitate a fost tema noii ediţii De la A la infinit, în care sâmbătă după-amiază, de la ora 15.00, echipa coordonată de Smaranda Vornicu a oferit trei ore de divertisment, de petrecere plăcută a timpului liber în faţa micului ecran. Emisiunea a putut fi urmărită la TVR 1 şi TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Pe câţiva corporatişti care s-au apucat de agricultură îi întâlnim în rubrica Portrete, realizată de Irina Luca, Aura Dobre vorbeşte cu food bloggers la rubrica Energii, iar Eda Marcus vine cu propuneri bio în ceea ce priveşte cosmetica, sub titlul Tendinţe. Anca Sârbu ne dă sugestii despre cum putem mânca ieftin, gustos şi sănătos în rubrica EconOM, iar Daniel Pitei, împreună cu bucătarul Titi Comănescu propun burgerul vegetarian, ca variantă de bucătărie light, la Sarea’n cuvinte. Şi rubrica realizată de Grigore Leşe vorbeşte în această ediţie despre tradiţiile de sezon, iar sub titlul Casă, cămin, oraş, Aura Dobre prezintă Crama Lacerta. Mihai Mărgineanu şi trupa VH2 completează cu muzică bună cele trei ore de program de la Palatul Ştirbei.

„Sâmbătă, la De la A la infinit, invitaţii mei sunt doctorul Cătălin Copăescu, specialist în chirurgie bariatrică şi Dumitru Comănescu, bucătar şef. Cătălin Copăescu va povesti despre obiceiurile pacienţilor supraponderali care se pregătesc de operaţie şi simt nevoia, uneori, a unui mic ritual, în care îşi iau la revedere de la mâncarea preferată. Iar chef Titi Comănescu îşi aminteşte despre proprietarul de restaurant neamţ care a fost şocat de cantitatea de pâine pe care a consumat-o un grup de clienţi români, în cele câteva zile în care aceştia au mâncat la el”, spune Smaranda Vornicu despre a doua ediţie De la A la infinit de la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Statisticile spun că, în ultimii şaisprezece ani, jumătate de milion de români au schimbat asfaltul cu uliţa satului. Americanii vorbesc despre “downshifting”, conceptul conform căruia cei realizaţi financiar renunţă la cursa pentru acumulări de capital în favoarea unei vieţi mai simple sau a unei pasiuni. La rubrica Portrete, Irina Luca vă invită la CAP Gurbăneşti. Florin a lucrat în publicitate, marketing şi media online. Victoria este pictoriţă. Amândoi au crescut la oraş şi nu şi-au închipuit că vor trăi o iarnă într-un sat din Câmpia Bărăganului. S-au bucurat de linişte, zăpezi şi focul din sobă şi au hotărât să rămână în Gurbăneşti. În primăvară, s-au jucat de-a fermierii şi au cultivat roşii. Le-au ieşit atât de bune încât au cumpărat pământ, soiuri noi, Victoria s-a înscris la Facultatea de Horticultură şi vor să producă cele mai bune roşii din România.

La Casă, cămin, oraş, realizată de Aura Dobre, aflăm în această ediţie despre una dintre multele crame din zona Buzăului. O construcţie modernă, ridicată între vii, nu departe de vila construită pe la 1901 de arhitectul Ion Mincu. Noua cramă, proiectată de doi arhitecţi austrieci, a reuşit să se încadreze în cunoscuta podgorie Dealul Mare. Finisajele moderne, ferestrele imense prin care intră lumina naturală, dar mai ales acoperişul verde trasformă crama într-un obiectiv turistic obligatoriu în turismul oenologic din România.

Trei food bloggeri vorbesc, la rubrica Energii, despre pasiunea lor pentru scris şi pentru gătit sănătos. Monica Roşu, Andreea Beca şi Mădălin Simion povestesc despre pasiunea lor pentru mâncarea sănătoasă, despre cât de greu… sau uşor e să „alimentezi” zilnic un blog în care îşi scriu experienţele lor în bucătărie, dar şi care sunt reţetele lor favorite. Cei trei bloggeri au şi câteva sfaturi utile pentru cei care se gândesc să înceapă „bucătăritul” în online!

Românii alocă 210 lei pe săptămană pentru mâncare, în comparaţie cu americanii, care dau 350 de dolari pentru alimente. La rubrica EconOM, unul dintre cei mai buni medici nutriţionisti din România, Anda Avramescu, oferă idei despre cum să cheltuim aceşti 210 lei pentru a găti pentru întreaga familie timp de o săptămână.  Medicul Anda Avramescu explică şi cum să facem alageri inteligente din punctul de vedere al preţului, cât şi al calităţii alimentelor.

La rubrica Tendinţe, Eda Marcus vorbeşte despre cosmeticele bio. Reportajul prezintă trei poveşti ale unor producători şi comercianţi români care au venit în sprijinul nevoii de produse naturale şi eco-friendly. Aflăm ce înseamnă cosmetice 100% naturale şi care sunt beneficiile lor.

Desene animate, momente de umor cu mari actori români din Arhiva TVR, reportaje despre sporturi populare în rândul tinerilor, rubrici de modă şi frumuseţe, muzică românească, arhitectură, agenda culturală realizată de Otilia Găinar, tradiţii româneşti de sezon, invitaţi îndrăgiţi de public se regăsesc în fiecare sâmbătă în emisiunea de la TVR 1 a Smarandei Vornicu. Fiica îndrăgitului realizator de televiziune al TVR, reia, după mai bine de 30 de ani, show-ul de divertisment De la A la infinit realizat de Tudor Vornicu la TVR. Din 12 octombrie, sâmbăta, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Dosar România

* Dialog printre comploturi cu misteriosul Virgil Magureanu (II)

Producător Răzvan Butaru

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1