loader
Foto

Războiul lui Stalin cu URSS-ul – episodul 2, la TVR 1

Vineri, 10 iulie, de la ora 22.00, telespectatorii TVR 1 au văzut al doilea episod al seriei, intitulat „Ora dinaintea miezului nopţii”

 

În această vară, TVR 1 redifuzează Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 (RUSSIA’S WAR, Marea Britanie - Rusia, 1995), o serie documentară de 10 episoade, în regia lui Viktor Lisakovitch, Ilia Gootman şi Igor Gelein, avându-l pe actorul britanic Nigel Hawthorne în rol de povestitor. Seria prezintă cele mai cumplite excese ale lui Stalin, dovedite prin imagini de arhivă, interviuri şi documente. Cel de-al doilea episod, intitulat „Ora dinaintea miezului nopţii” - vineri seară, de la ora 22.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Adolf Hitler devine din ce în ce mai agresiv. Deşi în mod public Stalin condamnă ambiţiile expansioniste ale acestuia, el semnează în taină un pact de neagresiune cu Hitler, ce conţine şi un protocol secret care vizează, printre altele, împărţirea şi anexarea totală a Poloniei... Regia episodului este semnată de Viktor Lisakovitch.

(w882) Razboiul l

Războiul lui Stalin cu URSS-ul este una dintre cele mai realiste fresce ale chinurilor îndurate de locuitorii URSS şi de cei din Europa răsăriteană în anii în care Iosif Visarionovici Stalin a condus Uniunea Sovietică, din 1924 - după moartea lui Vladimir Ilici Lenin – şi până în 1953.

Seria documentară Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 poate fi urmărită şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

16:45 Tu votezi România!

* Promovare electorală alegeri locale

Producător Emilia Rădină

16:55 Jocurile Olimpice (R)

* Eroii. Episodul 10

Producător Daniela Enăchescu

(Reluare)
 
Pensia, un drept câștigat

Pensia, un drept câștigat

publicat: miercuri, 15 mai 2024

Joi, 16 mai, de la ora 13:00, urmăriți la TVR 1 o ediție ”Oamenii și legea”.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

 

#tvr1