loader
Foto

"Ultimul cartuş", cel de-al doilea film din seria "Comisarul", la #TVR1

Dacă e sâmbătă, e blockbuster românesc la  #TVR1 ! Pe 19 decembrie, de la 21.10, am urmărit povestea comisarului Roman (Ilarion Ciobanu) în producţia „Ultimul cartuş”.

 

Cel de-al doilea film din seria "Comisarul", în regia lui  Sergiu Nicolaescu, are ca subiect principal răzbunarea morții comisarului Miclovan  (Sergiu Nicolaescu) de către comisarul Roman (Ilarion Ciobanu) în perioada anilor 1945-1946.

În interviul acordat lui Mircea Alexandrescu în 1973, regizorul își descria astfel filmele Cu mîinile curate și Ultimul cartuș: „[...] consider ambele filme o frescă sau poate o parte a unei largi fresce despre o perioadă foarte dinamică și semnificativă din viața societății noastre, perioada imediat următoare războiului. Țin să precizez de la bun început că eu consider aceste două filme ca filme sociale, transpuse în bună măsură într-o formulă de film polițist. Ba chiar aș prefera decât să-l numesc polițist, să-i spun un film de luptă împotriva gangsterilor, considerându-i pe aceștia nu numai ca pe niște răufăcători ordinari, ci și expresia unor uneltiri politice. Avem deci de a face în cazul «Ultimului cartuș» (de fapt același lucru se poate spune despre «Cu mîinile curate») cu un film în formă polițistă, dar cu un dominant caracter social-politic

Regia: Sergiu Nicolaescu; Cu: llarion Ciobanu, George Constantin, Amza Pellea, Sebastian Papaiani, Marga Barbu, Ion Besoiu.

Comisarul Roman (Ilarion Ciobanu), rămas fără sprijinul lui Miclovan (Sergiu Nicolaescu) - ucis în misiune, vrea să-l vadă pedepsit pe asasinul acestuia, liderul grupărilor de crimă organizată din Bucureştiul de după cel de-al Doilea Război Mondial, dom' Semaca (George Constantin), pe care tribunalul îl achitase din lipsă de probe.

Roman primeşte şi o nouă misiune, de data asta sub acoperire: să prindă un spion german încă activ pe teritoriul ţării, despre care se bănuieşte că ar sta ascuns într-o mânăstire.

În această misiune, comisarul Roman are şi un ajutor, pe Oarcă (Sebastian Papaiani), un fost argat care se dovedeşte bun la toate.

19:45 Sport

Transmisiune directă

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Sophia Loren şi Vittorio de Sica în „Scandal la Sorrento” | VIDEO

Vittorio de Sica îi este din nou partener de joc Sophiei Loren, într-o comedie romantică ce a trecut proba timpului. Îi revedem cu plăcere pe 21 ...

Către spectacolul arhitectural în diversele lui forme. Cu arhitectul Teodor Frolu, la „Nocturne”, pe TVR 1

Molipsit pe viață de bucuria de a face lucruri pe care să le împărtășească celor din jur! Om al visurilor, al ideilor, dar și al faptelor, ...

Hărțuirea morală la locul de muncă, pedepsită de lege!

Ce înseamnă hărțuirea morală la locul de muncă? Cum putem preveni această formă de discriminare și care sunt consecințele legale pe care cel ...

 

#tvr1