loader
Foto

Galerie foto

70 de ani de Junii Sibiului, la Festivalul Internaţional de Folclor Cântecele Munţilor

Iuliana Tudor a prezentat la TVR 1 vineri, 15 august, spectacolul aniversar dedicat ansamblului Junii Sibiului, desfăşurat în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor Cântecele Munţilor .

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

TVR 1 a difuzat vineri, 15 august, de la ora 21.10, spectacolul de deschidere a Festivalului Internaţional de Folclor Cântecele Munţilor. Spectacolul este susţinut de Junii Sibiului (director şi coregraf  Silvia Macrea), ansamblu care împlineşte în acest an 70 de ani de când bucură românii cu spectacole folclorice de calitate.

În înregistrarea oferită de TVR 1 îi veţi  urmări pe: Anca Mărginean, Traian Stoiță, Codruţa Rodean, Răzvan Năstăsescu, Viorica Ţepeș, Daniel Rosalim, Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Nelu Albu, Camelia Cosma Stoiță, Marcel Părău, Viorica Telcean. Vor mai participa şi Ansamblul Cindrelul, Ansamblul Ceata Junilor, Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului, dirijor Gabriel Popescu. Invitați speciali sunt Maria Lia Bologa şi Florica Bradu. Spectacolul este prezentat de vedeta TVR Iuliana Tudor.

În perioada 31 iulie - 3 august, la Sibiu s-a desfăşurat Festivalul Internaţional de Folclor Cântecele Munţilor la care au participat 800 de artişti din ţară şi din străinătate. Ajuns la ce-a de-a 39-a ediţie, festivalul a fost prezentat de Iuliana Tudor.

Cel mai mare şi mai vechi festival cu specific tradiţional al Sibiului, Cântecele Munţilor sărbătoreşte tinereţea, vivacitatea, diversitatea culturală prin parada portului popular, spectacole în aer liber, seri tradiţionale cu specific culinar, ateliere de dans, expoziţii de costume, audiţii muzicale, proiecţii de film şi expoziţii de carte cu vânzare.

Festivalului Internaţional de Folclor Cântecele Munţilor este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea  Culturii Tradiţionale Cindrelul-Junii Sibiu, fiind o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu. Coproducător al evenimentului este Societatea Română de Televiziune.

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1