loader
Foto

Calificarea la UEFA EURO 2016 – un meci de milioane de telespectatori la TVR 1

Ultima partidă jucată de reprezentativa României în preliminariile UEFA EURO 2016, disputată duminică, 11 octombrie şi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD şi TVR+, a fost cel mai urmărit program tv în România, pe toată durata zilei.

 

Milioane de microbişti au urmărit la TVR 1 confruntarea dintre echipele Insulelor Feroe şi României, ultima partidă jucată de reprezentativa ţării noastre în preliminariile UEFA EURO 2016. Transmis în direct de la Torshavn, meciul decisiv pentru calificare a pus din nou TVR 1 pe poziţia de lider de audienţă, pe toate segmentele de public, principalul post al Televiziunii Române înregistrând aproape dublul audienţei următorului post tv clasat (ProTV), pe intervalul de difuzare a meciului.

În medie, 2.315.000 de români au stat cu ochii pe televizor duminică seară, TVR 1 înregistrând, pe intervalul orar 19.01-20.49, un rating* mediu de 12,5% şi o cotă medie de piaţă** de 23,8% la nivel naţional. TVR a avut astfel cea mai mare audienţă a zilei de 11 octombrie, pe teritoriul României. În ceea ce priveşte publicul din mediul urban, partida Insulele Feroe-România a fost urmărită de 1.386.000 de telespectatori (rating mediu 13,7%, share mediu 26,1%), dintre care 606.000 reprezintă targetul comercial (11,9% rating mediu, respectiv 25,9% cotă medie de piaţă).

(w882) calificare

Cel mai urmărit moment al meciului s-a înregistrat înainte de sfârşitul acestuia, la ora 20.48, când nu mai puţin de 3.022.000 de români aşteptau fluierul oficial al victoriei (rating 16,4%, share 30% la nivel naţional). Acelaşi minut a fost şi cel mai urmărit de publicul urban, la ora 20.48 înregistrându-se 1.885.000 de telespectatori din segmentul urban (rating 18,7%, share 33,7%), precum şi pe tronsonul de public comercial, 887.000 de persoane din acest segment (rating 17,4%, share 35,6%) urmărind TVR 1, la momentul menţionat.

Duminică seară, reprezentativa României a jucat cel de-al zecelea şi ultimul meci contând pentru calificarea la UEFA EURO 2016. Victoria obţinută ne menţine pe a doua poziţie în Grupa F, la distanţă de un punct de Irlanda de Nord, şi asigură calificarea elevilor lui Iordănescu la Europenele de anul viitor.

Din 1960, de la preliminariile primului turneu european de fotbal, TVR a transmis, o dată la patru ani, meciurile României în calificările pentru Campionatul European. De atunci s-au disputat 14 ediţii, EURO 2016 fiind ediţia cu numărul 15. Toate meciurile României de calificare la UEFA EURO 2016 au fost transmise în direct şi exclusiv la TVR.

(w882) Romania- m

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa: Kantar Media

Copyright: ARMA

Prelucrare: SRTv

7:00 Un doctor pentru dumneavoastră

*Moderator Ana Maria Ghiur

De 16 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate și dezbat teme de actualitate

* Chirurgie pe creier prin pleoapă

Invitat: cpt. dr. Georgian Ciobotaru, medic specialist neurochirurg, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "dr. Carol Davila" din Bucureşti

Prima operație pe creier prin pleoapă a fost realizată în premieră, în România, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, singura unitate de stat românească unde se efectuează astfel de intervenţii în chirurgia epilepsiei şi nu numai. Un succes ce merită promovat, mai ales că la realizarea lui au contribuit medici tineri care demonstrează că se poate face performanţă şi în România! Despre toate acestea ne spune invitatul nostru care declară că: „Dacă vrem să fim cu adevărat fericiţi, trebuie să ne comportăm ca nişte copii-în special să iubim şi să iertăm.”

*Autismul, lumea de lângă noi

Invitat: din Spania, dr. Gabriela Dagmar Nedelcu, psiholog și psihopedagog, competență în diagnosticul și tratarea autismului

Specialiştii estimează că, în prezent, autismul este o afecţiune care depăşeşte, în frecvenţă, boli precum cancerul, diabetul şi Sindromul Down. Să privim cu bunătate, cu iubire și cu înțelegere spre ”lumea de lângă noi”. Vorbim despre integrarea în societate a persoanelor cu tulburări din spectru autist.

* Iubirea, medicamentul nostru

Invitat: preot dr. Sorin Zahiu, Biserica „Sf. Marcu Eugenicul” din Atena, Grecia

A plecat la studii în capitala Greciei pentru a face doctoratul în teologie şi s-a îndrăgostit de limba română învăţând greaca. De 25 de ani locuieşte în Atena, locul în care Platon a construit prima universitate din lume şi, de 20 de ani, slujeşte în mijlocul comunităţii româneşti de pe meleaguri elene. Într-o ţară străină, diasporenilor, orfani de ţară, le e necesară multă dragoste! Iubirea vindecă şi este un proces continuu!

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Șușurincă

Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Invitat Nicoleta Rădăcină, jurnalistă, editorul proiectului "Unfinished Love Stories"

Teme de discuţie

-la inceputul acestei saptamani, pe 23 aprilie, chiar de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor, Fundația EIDOS a lansat platforma editorială UNFINISHED LOVE STORIES ce pune în lumină povești reale de iubire, în toate formele ei. Platforma are ca sursă de inspiraţie Modern Love, cea mai citită rubrică din The New York Times, coordonată de jurnalistul Daniel Jones. S

Invitat Oana Alexandru Constantinescu-Consilier de Imagine si Eticheta Sociala

Absolventa a Facultatii de Psihologie din Bucuresti, Oana Alexandru Constantinescu este unul dintre puținii experți din România in Eticheta socială si de business. Jurnalist timp de 20 de ani, incepand cu varsta de 14 ani, iar apoi expert in PR si comunicare, Oana a inteles prin prisma meseriilor sale importanța bunelor maniere, in orice context social.
Invitat Alina Neacşa floristă, furnizor al Casei Regale a României
Teme de discutie

-flori si culori de Sarbatori

-cursuri de aranjamente florale ca terapie ocupationala şi surse viitoare de venit

-recent, Alina a fost reconfirmata de Casa Regala a Romaniei drept furnizor oficial

Invitat Irina Margareta Nistor, critic de film

Teme de discutie

-saptamana viitoare, pe 29 aprilie, se decerneaza Premiile Gopo-evenimentul este la a 18-a editie

-filmul despre care am vorbit si in Weekend Matinal-"Nasty"-a fost selectat pentru o proiecţie specială la Festivalul International de la Cannes, aflat la 77-a editie.

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1