loader
Foto

Călin Popescu Tăriceanu, invitatul emisiunii Foc încrucişat de la TVR 1

Noul Gurvern tehnocrat a fost analizat la emisiunea Foc încrucişat , difuzată la TVR 1 şi TVR+ duminică, 22 noiembrie

 

Emisiunea Foc încrucişat de la TVR 1 a avut ca temă de dezbatere duminică, 22 noiembrie, cabinetul tehnocrat validat săptămâna trecută de plenul Parlamentului. Programul a fost moderat de Roxana Zamfirescu, avându-l ca invitat permanent pe Cornel Nistorescu. Cei doi au stat de vorbă cu Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi co-preşedinte ALDE. Emisiunea a fost difuzată, ca în fiecare duminică, de la 13.00 la 14.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, unde pot fi urmărite, de altfel, şi toate ediţiile anterioare.

„Părerea mea este ca orice Guvern trebuie să fie expresia dorinţei Parlamentului, însă actualul Guvern poartă amprenta preşedintelui Iohannis. I-am spus preşedintelui Klaus Iohannis, la cele două negocieri la care am participat, că nu susţin formula unui guvern apolitic”, a formulat preşedintele Senatului poziţia sa în legătură cu Guvernul tehnocrat de la Bucureşti.

„Dacă premierul Ponta i-ar fi cerut demisia vicepremierului Oprea, nu s-ar fi ajuns la nici o criză politică”, mai crede Călin Popescu Tăriceanu, care continuă: „În prima fază, lumea a ieşit în stradă din revoltă, însă ulterior manifestaţia publică a fost deturnată”. Tocmai de aceea, preşedintele Senatului a mai spus: „Am dubii referitoare la capacitatea parlamentarilor de a face o investigaţie cu privire la ceea ce s-a întâmplat în stradă.”

În ceea ce priveşte formarea noului Guvern, cât şi programul de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu consideră că ambele au fost întocmite cu superficialitate. „Premierul Dacian Cioloş are o experienţă frumoasă dobândită pe vremea când era comisar la Bruxelles”. Din perspectiva preşedintelui Senatului, „actualul Guvern are două obiective principale: organizarea alegerilor şi prezentarea bugetului”. Şi tot el sugerează: „Actualul Guvern ar trebui să operaţionalizeze noul cod fiscal, dar şi să gestioneze proiectele existente”.

„Încă din 2005, i-am propus preşedintelui Băsescu ca oamenii de la DNA şi de la Parchet să fie numiţi după criterii impuse de la Bruxelles”, a menţionat Tăriceanu la Foc încrucişat de la TVR 1.

Şi tot la TVR 1, în emisiunea care face o analiză a celor mai importante evenimente ale săptămânii, C. P. Tăriceanu a mai precizat că, în opinia sa, „economia României a crescut, iar fostul Guvern a făcut performanţă” ... „De asemenea, în ultima perioadă, salariile au fost majorate, iar Guvernul Ponta a luat mai multe măsuri cu caracter social”.

În finalul emisiunii, s-au făcut referiri la creşterea nivelului de alerte teroriste în toate ţările din Europa.

 

***

Din 7 septembrie 2014, în fiecare duminică, la prânz, Cornel Nistorescu este invitatul Roxanei Zamfirescu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii. Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat mai sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta în viitor.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Contractul de vânzare – cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager

Ce presupune încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager? Care sunt costurile acestui demers legal? ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei au vorbit despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

 

#tvr1