loader
Foto

Galerie foto

Campanie Vorbeşte corect!: „De ce iubim limba română?”

Echipa emisiunii aşteaptă mesajele voastre video cu răspunsul la întrebarea „De ce iubim limba română?”. Le puteţi vedea apoi la Vorbeşte corect!, difuzată la 08.50 şi 16.55, la TVR 1, iar la 14.50, la TVR HD. Înregistrările, pe TVR+.

 

Campania emisiunii Vorbeşte corect „De ce iubim limba română, oriunde ne-am afla" continuă. Au răspuns atât români din ţară, cât şi din străinătate, ba chiar străini care iubesc limba română. Unul dintre ei, de exemplu, este un italian din Roma, care studiază la Barcelona şi este pasionat de limba română. Mesajele voastre pot fi trimise în continuare la adresa iubesclimbaromana@tvr.ro.

Echipa emisiunii primeşte multe mesaje de la telespectatori pe adresa de e-mail a emisiunii, pe pagina de facebook, dar şi scrisori, cu propuneri de teme, întrebări şi, bineînţeles, greşeli pe care le-au observat pe posturile de televiziune, în articole din presa online etc. „Numeroasele mesaje primite de la telespectatori (căci emisiunea este realizată, după cum se ştie, pe baza greşelilor semnalate de telespectatorii noştri) ne arată faptul că oamenii sunt foarte atenţi la limbajul folosit pe posturile de televiziune, invocând de cele mai multe ori impactul pe care mass-media îl are asupra tinerilor", spune Cristina Dănilă, unul dintre realizatori. „Vrem să fim corecţi, imparţiali şi obiectivi. Avem un singur scop: să vorbim corect româneşte!”, completează Radu Dănilă.

(w500)

Şi pentru că a vrut să-i şi cunoască pe telespectatori, în săptămâna „Şcoala altfel", echipa emisiunii a organizat o altfel de „lecţie de limbă română"... la Vorbeşte corect!. Au participat elevi şi profesori veniţi în vizită la TVR, iar îndrăgiţii cântăreţi de muzică populară Sava Negrean Brudaşcu şi Nicolae Furdui Iancu, precum şi Alexandra Tiniche, jurnalist TVR, i-au ajutat pe copii. Au mai participat copiii din corul Meloritm şi dansatorii din Ansamblul artistic Ciprian Porumbescu – Suceava.

(w500)

(w500)

Din echipa emisiunii Vorbeşte corect! fac parte: Ruxandra Gheorghe Negrea (prezentator), Radu Dănilă (regizor), Iulia Ioaniţoaia (jurnalist), Andreea Dinică (în calitate de consultant de specialitate), Cristina Dănilă şi Radu Dănilă (realizatori).

0:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:00 Garantat 100% (R)

Moderator Cătălin Ştefănescu

Realizator Cătălin Ştefănescu. Producător Adrian Ionică

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1