loader
Foto

Ce înseamnă „şcoala de după şcoală”?

Marţi, 3 noiembrie, moderatoarea Mihaela Căciuleanu a dezbătut, împreună cu invitaţii ei, beneficiile sistemului afterschool, a meditaţiilor şcolare şi diferenţele între învăţământul de stat şi cel privat. Pe TVR 1 şi TVR+.

 

TOT CE CONTEAZĂ

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Tot ce contează" reuneşte, săptămânal, cinci emisiuni, având ca subiecte activitatea ONG-urilor, problemele şcolii şi ale familiei, stilul de viaţă sănătos, românii din afara graniţelor ţării, dar şi evenimentele culturale ale săptămânii. Sub titlul „Cine voi fi” moderatoarea Mihaela Căciuleanu abordează, în fiecare zi de marţi, diferite teme din domeniul educaţiei.

Pentru ediţia din 3 noiembrie, Mihaela Căciuleanu şi invitaţii ei vor dezbate alternativele la sistemul educaţional. De la meditaţii – care au devenit o „industrie” în faţa modului în care sunt predate  materiile la şcoală – până la sistemul afterschool, părinţii vor să fie siguri că cei mici învaţă ceea ce trebuie. Dar care sunt cele mai bune metode?

Din platoul emisiunii ne răspund psihologul Roxana Agafiţei, managerul de programe extraşcolare Larisa Popescu şi fondatoarea After school „Edu Prima”, Luiza Ştefan, pr. dr. Bogdan-Aurel Teleanu, directoarea şcolii gimnaziale (de stat) "Maica Domnului” şi Julieta Mihăilescu, profesor de religie.

Sunt olimpiadele şi concursurile şcolare un mod prin care elevii pot fi impulsionaţi să înveţe mai mult? Poate un părinte să înlocuiască învăţământul de stat cu învăţământul de acasă? Este sau nu sistemul After School benefic pentru educaţia copilului? Aflăm răspunsurile marţi de la ora 10:00.

 

Ediţia a treia a emisiunii poate fi urmărită marţi, 3 noiembrie, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

0:50 Maria din Nazaret (R)

(MARIA DI NAZARET-Italia, Germania, Spania, 2012)

Prima parte

Regia Giaccomo Campiotti

Cu: Alissa Jung, Luca Marinelli, Andreas Pietschmann, Paz Vega

Dramă biblică. Redactor Adriana Vulpe

X

(Reluare)

2:35 Sport (R)

(Reluare)
 

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Contractul de vânzare – cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager

Ce presupune încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager? Care sunt costurile acestui demers legal? ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei au vorbit despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

 

#tvr1