loader
Foto

Corespondentul TVR, Liviu Iurea – cu reportaje în exclusivitate din Palmyra

Reportajele realizate de Liviu Iurea în Palmyra, oraş antic sirian, ocupat până de curând de Statul Islamic, pot fi urmărite în Telejurnalele TVR.

 

În Telejurnalul TVR 1 de la ora 20.00, telespectatorii au putut urmări, vineri, 8 aprilie, un reportaj în exclusivitate din Palmyra, oraş antic sirian, ocupat până de curând de Statul Islamic. Este primul dintr-o serie de reportaje pe care  telespectatorii le vor putea urmări în emisiunile informative ale TVR 1,  în corespondenţe transmise de jurnalistul Stirilor TVR Liviu Iurea.

Corespondentul TVR Liviu Iurea este singurul jurnalist român prezent în Siria, la Palmyra, de unde prezintă, în imagini de la faţa locului, urmele dezastrului provocat de gruparea Statul Islamic.

(w500)

Membrii acestei grupări au împrăştiat teroare şi au lăsat în urmă pagube însemnate. „Situl de la Palmyra a fost distrus parţial: arcada, puţin din Templul Be Shamin, o statuie vestită... dar, mai grav, au făcut jaf în muzeul cu artefacte”, spune Liviu Iurea.

Aflat într-o zonă extrem de greu accesibilă, jurnalistul Ştirilor TVR ne arată pagubele dezastrului. Recucerirea oraşului antic Palmyra a fost o victorie împotriva grupării teroriste Statul Islamic. Teroriştii au lăsat însă în urmă un loc devastat şi plin de capcane explozive.

(w882)

Reportajele realizate de Liviu Iurea într-unul dintre cele mai fierbinţi puncte ale planetei pot fi urmărite în Telejurnalele TVR.

(w882)

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 4

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Contractul de vânzare – cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager

Ce presupune încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager? Care sunt costurile acestui demers legal? ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei au vorbit despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

 

#tvr1