loader
Foto

Galerie foto

Corina Creţu, despre România văzută de la Bruxelles, la TVR 1

Comisarul european pentru politică regională a discutat despre fondurile europene şi politica României, astăzi (7 septembrie), de la 21.00, la România 9 , în direct la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

A învăţat România ceva din lecţia trecutului? Din pierderile exerciţiului bugetar 2007-2013? Ionuţ Cristache încearcă să găsească răspunsuri împreună cu Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională.

Pentru că „banii vorbesc”, discuţia din acestă seară va fi centrată în jurul banilor. Ionuţ Cristache şi comisarul european vor analiza previziunile pentru 2014-2020, vor vorbi despre cum decurge în acest an absorbţia fondurilor europene, dar şi despre posibilitatea ridicării MCV, proiectele majore de infrastructură, Brexit şi românii din UK sau despre revizuirea directivei privind detaşarea lucrătorilor, o problemă dezbătută intens în România, în timpul vizitei preşedintelui francez Emmanuel Macron.

 

(oar_w460)

„Un alt subiect pe care mi-am propus să-l abordez este cel al spitalelor regionale, pentru că îmi amintesc o declaraţie făcută de doamna comisar la ultima vizită, cum că, dacă nu începem să lucrăm la ele în ianuarie 2018, cel mai probabil vom pierde acei bani”, spune Ionuţ Cristache.

„De asemenea, aş vrea să vorbim şi despre politicile de la Bucureşti, mai ales despre cele din domeniul justiţiei. Despre cum se raportează Uniunea Europeană la noile convuslii din România”, adaugă prezentatorul emisiunii România9.

România 9 este un talk-show de sinteză, în care, alături de invitaţi puternici, sunt dezvoltate şi dezbătute teme politice, sociale şi economice, într-o manieră dinamică şi interactivă, difuzat în direct la TVR 1 şi TVR+, de luni până joi, de la ora 21.00. Principalii actori ai evenimentelor-cheie, lideri de opinie şi, în special, liderii generaţiei tinere sunt invitaţii lui Ionuţ Cristache, în fiecare seară, la TVR 1. România 9 îşi propune o nouă abordare a realităţii, o nouă viziune asupra evenimentelor, un nou tip de analiză a faptelor, o nouă manieră de a dezbate.

 

 

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1