loader
Foto

Cupa Europei pe Naţiuni la rugby: Georgia – România la TVR 1

Sâmbătă, 15 martie, de la ora 15.00, competiţia poate fi urmărită în direct la TVR 1 şi pe TVR+

 

TVR 1 transmite sâmbătă după-amiază, în direct de la Tibilisi, partida de rugby Georgia - România, în ultimul şi cel mai important meci, decisiv pentru stabilirea câştigătoarei Cupei Europei pe Naţiuni. Pe 15 martie, de la ora 15.00, partida, ce va fi comentată de Dragoş Bocanaciu şi Alex Roman, va putea fi urmărită şi pe TVR+.

Câştigarea trofeului de către echipa de rugby a României, în cazul în care învinge reprezentativa Georgiei, ar însemna confruntarea apoi cu Noua Zeelandă.

Partida de sâmbătă dintre Georgia şi România este a 18-a dintre cele două echipe, palamaresul fiind perfect egal până acum: fiecare echipă a câştigat de câte 8 ori, iar un joc, cel de anul trecut, s-a încheiat nedecis, scor 9-9. Prin urmare, învingătoarea meciului de la Tbilisi trece în avantaj la partide directe, dar, cel mai important, câştigă Cupa Europei pe Naţiuni ediţia 2014.

De locul final ocupat în clasamentul Cupei Europei pe Naţiuni depinde repartizarea echipelor la Cupa Mondială. Cu o victorie în faţa Georgiei, România şi-ar asigura un meci de gală contra Noii Zeelande la turneul final din Anglia ce va avea loc anul viitor. Ar fi o grupă cu adevărat „exotică”, din care mai fac parte Argentina, Tonga şi, cel mai probabil, Namibia. Dacă Georgia câştigă, România va merge într-o grupă „europeană”, cu Franţa, Italia şi Irlanda, plus Canada.   

România nu a lipsit de la nicio ediţie a Cupei Mondiale încă de la înfiinţare, în 1987. România este într-un cerc select de 12 naţiuni care au participat la fiecare ediţie a Cupei Mondiale.

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1