loader
Foto

Despre evenimente culturale în desfăşurare, aflaţi vineri la „Tot ce contează”

Vineri, 6 noiembrie, de la ora 10.00, „Vino să vezi!”, la TVR 1 şi online pe TVR+, evenimentele socio-culturale curente.

 

TOT CE CONTEAZĂ

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Vino să vezi! este invitaţia pe care Claudia Spătărescu o face telespectatorilor TVR 1 în fiecare vineri, de la ora 10.00. Emisiunea oferă telespectatorilor cât mai multe şi mai diverse propuneri de petrecere a timpului liber. Fie că este vorba despre festivaluri, filme, lansări de carte, târguri, spectacole şi concerte.

***

Săptămâna PSI se află la cea de-a IX-a ediţie şi se desfăşoară în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa şi Arad.

Ediţia din această toamnă a rezervat o zi specială pentru psihologia în şcoală, oferind educatorilor instrumente utile pentru activităţile cu elevii vulnerabili.

Specialişti în psihologie şi psihoterapie, profesori şi practicieni experimentaţi ne invită la discuţii deschise despre cuplu şi familie, vis şi hipnoză, despărţire şi singuratate, fericire şi încredere în sine.

Despre acest subiect vorbim cu Diana Vasile, psihoterapeut autonom - preşedinte al Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei.

***

Expoziţii şi târguri de pietre la Muzeul de Geologie

Costin-Victor Andrei este un personaj aparte în familia meşterilor populari români. Rădăcinile sale se regăsesc în străvechiul ţinut al Neamţului, acolo unde revine de fiecare dată cu mare drag.

Este fiul cercetătorului ştiinţific de gradul I - Justin Andrei, fost director al Institutului de Geologie al României. În peste 55 de ani de cercetare în adâncurile pământului românesc, Justin a adus la lumină zeci de zăcăminte de hidrocarburi, sare gemă, cupru, aur, argint, molibden, plumb, zinc, bioxid de carbon.

Costin a moştenit de la tatăl său pasiunea pentru lumea cristalelor. Invitat în emisiune, geofizicianul ne povesteşte cu tot dragul despre această meserie.

***

SoNoRo

În cei zece ani de existență în România, Festivalul SoNoRo a reuşit să schimbe perspectiva multora asupra muzicii de cameră.

Violiştii Răzvan Popovici şi Vladimir Mendessohn ne dau mai multe informaţii despre ediţia din acest an a festivalului.

***

Noutăţi de la Festivalul Naţional de Teatru Independent, aflăm de la artistul Sever Andrei.

***

La rubrica lui Călin Petrescu - Vino să vezi… în lume - ajungem în spatele uşilor închise ale muzeului Luvru, din Paris, aflăm o scurtă istorie a fado-ului portughez şi vedem un concurs muzical cu obiecte de uz casnic.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


23:07 Garantat 100%

* Moderator Cătălin Ştefănescu

Invitat filosoful Costică Brădăţan

Realizator Cătălin Ştefănescu. Producător Adrian Ionică

0:05 Breaking fake news (R)

Moderator Marian Voicu

Jurnalisti: Tatiana Ţarfulea, Gabriela Avram, Horia Gruşcă

Producător Marian Voicu

(Reluare)
 

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Contractul de vânzare – cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager

Ce presupune încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager? Care sunt costurile acestui demers legal? ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei au vorbit despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

 

#tvr1