loader
Foto

Despre nodulii mamari, depresie şi mezoterapie, la "Vreau să fiu sănătos"

Acestea sunt subiectele care au fost abordate în ediția de luni, 28 aprilie, a emisiunii „Vreau să fiu sănătos”, de la ora 18:10, la TVR 1.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Nodulii mamari

Invitat: dr. Veronica Stanciu - medic specialist obstetrică-ginecologie, asist.univ.-SUUB

Medicii specialiști ne asigură că nu toate modificările care apar la nivelul sânilor femeilor  sunt cauzate de boli maligne. Este in același timp adevărat că în multe cazuri de cancer mamar, descoperirea unui nodul reprezintă primul și unicul simptom. Descoperirea și tratarea precoce a nodulilor mamari sunt cele mai bune variante de reușită.

Realizator: Adina Slave

 

Depresia

Invitat: Dana Ilie - psiholog clinician specialist

Depresia poate deveni în viitorul apropiat cea mai răspândită afecțiune, prezentând semne și simptome care ating toate domeniile de funcționare a organismului uman, nicidecum doar o perturbare circumscrisă la nivelul sufletului, așa cum se poate crede într-o viziune mai largă a termenului. Este semnalul de alarmă pe care îl trag specialiștii atât în România, cât și la nivel mondial. Cifrele sunt de-a dreptul îngrijorătoare: 1 din 15 oameni (6,66%) suferă de depresie majoră și dacă includem în statistică și anxietatea și toate formele de depresie, constatăm că 4 din 15 oameni (26,6%) sunt afectați, la nivelul Uniunii Europene, potrivit unei statistici ONU.

Realizator: Adina Slave

 

 

Mezoterapia

Durerile articulare, durerile de spate, fac parte din viața noastră de zi cu zi. În general luăm pastile, facem fizioterapie și dacă suntem foarte  atenți cu sănătatea noastră mergem și la băi. Acum mai avem o metodă de tratament: mezoterapia. Aceasta îmbină trei domenii: homeopatia, acupunctura și medicina clasică.

Oamenii care suferă de diverse dureri pot beneficia de acest tratament, care nu doare. Dr.Cristina Bogdan, specialist în medicină generală, homeopatie, acupunctură și medicină reglatorie reușește făcând injecții pe punctele de acupunctură să amelioreze și chiar să vindece o serie de afecțiuni.

Realizator: Dana Armașu

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)

19:30 Fata cu cartea

* Prezintă Nadine Vlădescu

Realizator Nadine Vlădescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1