loader
Foto

Despre patriotism - la „Interes general”

Colonel magistrat Constantin Udrea, judecător Curtea Militară de Apel Bucureşti, și Ion Popescu, preşedinte Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, au fost invitaţii lui Sorin Burtea, joi, la TVR 1, de la ora 17:00.

 

Sorin Burtea
Interes general

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ce înseamnă să
iubeşti pământul unde te-ai născut, să respecţi valorile şi să duci mai departe tradiţiile? Este patriotismul o stare de spirit, sângele care îţi curge prin vene sau doar o modă?

Într-o Românie pe care mulţi au părăsit-o sau visează să emigreze, naţionalismul pare ceva desuet. De cele mai multe ori acest concept este readus în atenţia publicului de Ziua Naţională, când joacă echipa de fotbal sau urcă pe podium sportivi români. Pentru alţii însă, este totul.

Românii care au ales drumul străinătăţii şi s-au stabilit în alte state simt cel mai intens dragostea de ţară. Aceştia, poartă în lumea largă o bucăţică din locurile de acasă, tocmai pentru a le alina dorul. Au luat cu ei ia bunicii, vasele şi lingurile de lemn, icoana sau poeziile lui Eminescu.

Când un popor îşi pierde valorile, îşi pierde identitatea, iar urmările sunt grave şi se întind pe foarte mulţi ani.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina  www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Campania „Solicitaţi bonul fiscal!” continuă cu informaţii şi extragere în direct. Astăzi acordăm 2 premii, fiecare de 500 de lei.

***

Emisiunea „Interes general” se difuzează în direct, la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.


 

3:15 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:05 Meteo (R)

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1