loader
Foto

Cum sunt reprezentate interesele României la Bruxelles? Aflaţi din Calea Europeană

Europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu şi Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene în MAE, George Ciamba, au fost invitaţii lui Dan Cărbunaru în ediţia din 1 noiembrie.

 

Dan Cărbunaru
Calea europeană

Ediţia din 1 noiembrie a emisiunii este disponibilă pe TVR +

Cum sunt reprezentate interesele României la Bruxelles? Vineri, 1 noiembrie, de la ora 18.50,  la emisiunea Calea Europeană de la TVR 1 urmăriţi o discuţie despre modul în care europarlamentarii români  promovează politicile externe ale  României  în spaţiul comunitar. Europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu şi Secretarul de stat pentru afaceri europene în MAE, George Ciamba, sunt interlocutorii lui Dan Cărbunaru de la 18.50, la Calea europeană. Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe www.tvrplus.ro.

Dan Cărbunaru prezintă la TVR 1, în fiecare vineri, de la ora 18.50, Calea europeană, o dezbatere despre cum aparteneţa la Uniunea Europeană ne influenţează viaţa. Miniştri, parlamentari, jurnalişti şi analişti, personalităţi ale lumii politice, culturale, economice sau sportive oferă informaţii utile pentru orice cetăţean european. Săptămânal, telespectatorii emisiunii Calea europeană pot participa la un concurs cu premii. Pe pagina de Facebook a emisiunii, cei care postează cea mai interesantă întrebare pentru invitaţii din săptămâna următoare vor câştiga, pe lângă premiul de a fi adresată întrebarea invitatului, şi câteva cadouri surpriză.

Calea europeană este emisiunea de vineri din tronsonul de dezbateri programate de luni până vineri, de la 18.50, la TVR 1 în această toamnă. În aceeaşi serie de talk-show-uri pe teme sociale, politice şi economice de actualitate se regăsesc Întrebări şi răspunderi cu Radu Preda (luni), Interes general, cu Sorin Burtea (marţi), La vârf, cu Mihai Rădulescu (miercuri), Ora de business, cu Moise Guran (joi).

15:00 Opre Roma

* Emisiune cu şi despre comunitatea romă

Despre recunoasterea meritelor artistilor romi, femei lautarese, un muzeu virtual dedicat istoriei acestei etnii si despre muzica de ascultare, la racoare : Shamanelism, un proiect inedit al Institutului Goethe.

La interviul editiei, va fi alaturi de noi Iulian Stoian, sef serviciu politici publice in cadrul Agentiei Nationale pentru romi. Vom povesti despre proiectele acestei institutii si rolul pe care il joaca in promovarea etniei.

Producători: Oana Cârligel Crețulescu, Anamaria Tecuceanu Bobe

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Muzica și dansul la minoritățile nationale si povești din Sulina.

Producător Nicoleta Epure

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1