loader
Foto

Dintr-o postare pe Facebook: proces sau mediere?

Soţia doreşte divorţul, soţul refuză. O postare pe Facebook a aprins focul. Jurnalistul Sabin Ciornea ne-a prezentat cazul la Mediatorii de vineri, 10 februarie. D e la ora 17.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ .

 

MEDIATORII

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

S-a simţit rănit şi a reacţionat impulsiv. Motiv pentru care, doamna Munteanu doreşte să depună o plângere penală împotriva soţului ei. Într-o postare pe Facebook, soţul afirma despre ea că este „prostituată”. Domnul Munteanu susţine că respectiva afirmaţie a fost făcută într-un grup restrâns, în urma descoperirii unor informaţii incriminatorii despre soţia sa.

Acum, ea îl cheamă la mediere: doreşte să-l convingă să-i acorde divorţul şi să şteargă respectivele afirmaţii de pe pagina de socializare, în schimbul retragerii plângerii penale. El însă nu doreşte să divorţeze pentru că încă o iubeşte. Va fi medierea o soluţie pentru acest cuplu? Aflăm vineri după-amiază, la Mediatorii de la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Întâlnirea cu emisiunea ce le arată românilor că, de multe ori, conflictele pot fi aplanate printr-o soluţie convenabilă tuturor, fără să treacă prin ani grei de procese, este programată de TVR 1 pe 10 februarie. În episodul cu numărul 11 din actualul sezon, moderatorul Sabin Ciornea ne propune o discuţie despre un conflict declanşat în urma unei postări pe o reţea de socializare. Ca în fiecare ediţie Mediatorii, Mugur Bogdan Mitroi, preşedintele Consiliului de Mediere[1], alături de Zeno Daniel Şuştac, vicepreşedinte al aceluiaşi Consiliu de Mediere, analizează cazul prezentat. Lor li se alătură, pentru această ediţie, bloggerul Andrei Vulpescu. Întâlnirea cu Mediatorii poate fi urmărită vineri, de la ora 17.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882)

Îmbinând elemente de talk-show şi docu-dramă, având la bază cazuri reale şi conflicte încheiate prin Acord, emisiunea Mediatorii îşi propune să demonstreze şi în acest nou sezon că medierea reprezintă o modalitate de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, în condiţii de neutralitate, imparţialitate, confidenţialitate şi având liberul consimţământ al părţilor. Telespectatorii vor afla că un participant la procedura de mediere poate vorbi deschis despre conflictul său, are oportunitatea de a-şi expune cazul fără a fi întrerupt şi că mediatorul îl poate ajuta să identifice soluţii viabile, eficiente, durabile şi apoi să redacteze un Acord cu privire la înţelegerea la care a ajuns.

 

Prezintă Sabin Ciornea

Jurnalist Cristina Spiru

Producător Adrian Bănuţă

 


Consiliul de Mediere este un organism autonom, de interes public, ce reglementează activitatea de mediere în România.

23:00 Cu ai mei! (R)

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 5

Producător Daniela Enăchescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1