loader
Foto

Efectele liberalizării preţului la gaze

Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, a fost invitatul lui Sorin Burtea, miercuri, 7 iunie, la TVR 1, de la ora 17:30.

 

Sorin Burtea
Interes general

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Avem resurse energetice importante, avem capacităţi de producţie diversificate și cu toate acestea, facturile la utilităţi vor crește din nou, din această toamnă.

Liberalizarea preţului la gazele naturale din producţia internă conform calendarului stabilit cu organismele europene va induce scumpiri pe toată orizontala economiei.

Implicaţiile acestor majorări cu 27 de procente, vor fi un şoc atât pentru pentru populaţie, cât şi pentru companii. Astfel de măsuri riscă să inducă falimente în lanţ.

Asigurarea unor costuri competitive la utilităţi este vitală dacă luăm în calcul că aproape o treime din Produsul Intern Brut al României este reprezentată de producţia industrială, una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.

Despre soluţiile de reducere a efectelor acestor majorări de preţuri la gazele naturale, discutăm în emisiunea de astăzi.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina  www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

***

Emisiunea “Interes general” se difuzează în direct, la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1