loader
Foto

Familia tradiţională vs. familia modernă, astă seară, la „Romania 9”

Controversatul subiect a fost dezbătut de jurnalistul TVR Ionuţ Cristache şi invitaţii săi în ediţia din 9 august, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Un bărbat şi o femeie? Două persoane de acelaşi sex? Cum ar trebui sa fie privită familia românească în anul 2017? E nevoie de mai multă toleranţă sau trebuie apărate valorile primite din generaţie în generaţie? Ce viitor ne dorim pentru copiii noştri? Subiectul care a stârnit nenumărate polemici şi controverse în societatea românească ajunge pe masa discuţiilor la România 9, astă seară, de la ora 21.00. Emisiunea moderată de Ionuţ Cristache se vede, ca de obicei, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

3 milioane de semnături a adunat, anul trecut, petiţia depusă la Senat de reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie, odată cu propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei, pentru definirea clară a familiei. Cea mai mare iniţiativă cetăţenească de modificare a unui articol din Constituţia României solicita inserarea precizării faptului că „o familie este întemeiată pe baza căsătoriei liber consimţite între un bărbat şi o femeie”. Numeroase voci s-au ridicat de atunci, invocând homofobia iniţiatorilor petiţiei, lipsa de toleranţă şi disriminarea. Părerile pro şi contra s-au rostogolit în spaţiul public, creând discuţii extrem de vehemente, incitând la ură şi, uneori, atrăgând acte violente.

Familia tradiţională vs. familia modernă este şi tema pe care Ionuţ Cristache o lansează invitaţilor săi de astăzi: prof.univ.dr. Vintilă Mihăilescu, jurnalistul Liviu Mihaiu, activistul Dragoş Bucurenci, avocata Iustina Ionescu, publicistul Andrei Găitănaru şi scriitorul Florin Iaru. Argumentele lor, poziţionate de o parte şi de alta a „baricadei”, dar exprimate cu decenţă şi asumare, le vom afla urmărind România 9, pe 9 august, seara, la 9.00.

România 9 este un talk-show de sinteză, în care, alături de invitaţi puternici, sunt dezvoltate şi dezbătute teme politice, sociale şi economice, într-o manieră dinamică şi interactivă, difuzat în direct la TVR 1 şi TVR+, de luni până joi, de la ora 21.00. Principalii actori ai evenimentelor-cheie, lideri de opinie şi, în special, liderii generaţiei tinere sunt invitaţii lui Ionuţ Cristache în fiecare seară la TVR 1. România 9 îşi propune o nouă abordare a realităţii, o nouă viziune asupra evenimentelor, un nou tip de analiză a faptelor, o nouă manieră de a dezbate.

23:00 Cu ai mei! (R)

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 5

Producător Daniela Enăchescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1