loader
Foto

ORA REGELUI cu vizita la Nucşoara, la casa Elisabei Rizea

La Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia a  fost înregistrată cea mai recentă ediţie a emisiunii “Ora Regelui”. Ea va fi difuzată sâmbătă, 5 mai, ora 15:00,  la TVR 1, TVRi, TVR Moldova şi online pe TVR+.

 

Ministrul Educaţiei din Emiratele Arabe Unite, Excelenţa Sa domnul Hussain Ibrahim al Hammadi, a fost primit de Familia Regală Română.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române a oferit un dineu, la Palatul Elisabeta, cu ocazia vizitei ministrului Educației al Emiratelor Arabe Unite, Excelența Sa domnul Hussain Ibrahim al Hammadi. Dezvoltarea legăturilor dintre cele două ţări i-ar avantaja pe studenți în cadrul schimburilor din învăţământ în domenii precum cercetare, IT, tehnologii avansate, fizică nucleară şi optică, marketing, afaceri, dar şi arhitectură şi arte. Anul acesta, Principele Radu s-a aflat în Emiratele Arabe Unite unde s-a întâlnit cu ministrul Educației. Alteța Sa Regală a vizitat la Abu Dhabi, Dubai, Sharjah și Ajman o serie de universităţi, pentru aprofundarea relațiilor dintre țările noastre în domeniul învățământului universitar.

(w882)

Elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Principesa Margareta din Capitală au vizitat Palatul Elisabeta.

A fost o ocazie pentru elevi de a-i prezenta Majestăţii Sale rezultatele obţinute în ultimul an. Mulți elevi ai şcolii aflate sub patronajul Majestăţii Sale au participat, în cadrul Programului Erasmus, la diverse acţiuni în afara României, de unde s-au întors cu premii, dar şi cu multă experienţă acumulată.

(w882)

Promoţia 2018 a absolvenţilor Colegiului Sfântul Sava din Bucureşti a dorit ca, în anul Centenarului Marii Uniri, să realizeze fotografia de final de liceu la Palatul Elisabeta, alături de Majestatea Sa Margareta.

Absolvenţii de anul acesta vor lăsa fotografia de absolvire în valoroasa arhivă a colegiului alături de alte fotografii-document păstrate în muzeul școlii la care a învățat însuși Regele Mihai.

(w882)

Un grup de elevi de la Şcoala Mexic din Bucureşti, alături de profesorul lor,  au plănuit o lecție de istorie în aer liber, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol.

Domnul Andrei Popete Pătraşcu le-a spus povestea monumentului, le-a dat exemple de vitejie și l-a desemnat drept „Voluntarul Anului Centenar” pe elevul Alexandru Burcea, cel mai tânăr membru al Asociaţiei ”Tradiţii Ostăseşti”. Asociația are ca scop reconstituirile istorice și prezentarea tradițiilor de luptă ale românilor.  

(w882)

Familia Regală va încerca să ajute statul român să revendice bijuteriile Reginei Maria care au ajuns, în urmă cu 100 de ani, la ruși.

Propunerea a venit din partea BNR, iar Custodele Coroanei admite că, mai întai, trebuie găsit în arhive inventarul podoabelor trimise la Moscova de străbunica Majestății Sale. Familia Regală a vizitat rezerva de aur a Bancii Naționale a României.

(w882)

Centrul Generaţii din Bucureşti este un exemplu creat de Fundaţia Principesa Margareta a României pentru aplicarea programelor inter-generaţionale prin care tineri, copii şi vârstnici se ajută reciproc.

Zeci de mii de persoane au primit sprijin în cei 28 de ani de activitate ai Fundației Principesa Margareta a României. Copii, tineri, vârstnici au fost ajutaţi să depășească momentele grele, să meargă mai departe, să își transforme încercările în povești de succes. Au fost necesare investiții de peste 12 milioane de euro. Banii au venit la început din străinatate, de la prietenii şi cunoştinţele Majestății Sale, dar în ultimii ani sunt oferiți de oameni și companii din România care inţeleg importanţa și valoarea acestor programe și le sprijină an de an.

Urmașii Elisabetei Rizea, românca devenită simbol al luptei anti-comuniste, vor să transforme casa din comuna Nucșoara în muzeu.

Principele Radu a vizitat casa bătrânească din comuna argeșeană și i-a cunoscut pe nepoți, câteva generații care păstrează vie memoria eroilor anticomuniști din România. Bunica lor, femeia micuță cu chip blând, care le-a ținut piept anchetatorilor, îi privește din fotografiile păstrate în ramele vechi. La sfârșitul anilor `90, a fost să o cunoască și Regele Mihai, în semn de recunoștință pentru sacrificiul pe care oameni simpli l-au făcut pentru apărarea libertății.

(w882)

Din dorința de a nu uita trecutul, un grup de tineri cineaști, coordonaţi de regizoarea Victoria Baltag , au pornit, fără nicio finanțare oficială, la realizarea unui film artistic dedicat fenomenului Pitești. Un infern  experimental comunist din laboratoarele căruia trebuia să iasă, după un cumplit proces de reeducare, omul nou, comunistul adevărat gata oricând să își trădeze apropiații, să îl nege pe Dumnezeu.

”Herman, omul din spatele terorii” este primul film românesc finanțat prin donații.

***

Redactori: Irina Luca, Camelia Csiki, Diana Ilica

Prezintă: Bogdan Șerban-Iancu

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Ruxandra Țuchel

***

Sursa foto: romaniaregala.ro

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 3

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1