loader
Foto

Galerie foto

Forţele Navale Române, omagiate la TVR

„Elicopterele Forţelor Navale", un documentar în premieră despre viaţa piloţilor militari ai Forţelor Navale, şi ediţia a VI-a a „Galei Forţelor Navale" pot fi urmărite sămbătă, 7 mai, de la orele 16.00 şi 17.10 la TVR 1 şi TVR+.

 

Execută zilnic misiuni de apărare, în aer şi pe mare. Fac parte din elita Forţelor Navale. Ştiu că manşa pe care o mânuiesc cu dibăcie între apă şi cer poate fi uneori singura lor şansă de supravieţuire. Ei sunt Apărătorii Patriei şi îşi fac meseria atât în aer, cât şi pe mare. Li se spune piloţi navali, fiindcă sunt deopotrivă marinari şi piloţi de elicoptere. Îi vom cunoaşte sâmbătă, pe 7 mai, în documentarul Elicopterele Forţelor Navale, semnat de jurnalista TVR Cristina Ţilică şi difuzat la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, de la ora 16.00.

(w882) Cristina T

Piloţii şi tehnicienii Grupului de Elicoptere din Forţele Navale de la Tuzla au reuşit, împreună cu specialiştii fabricii IAR Ghimbav din Braşov, în premieră mondială, printr-o soluţie românească, navalizarea unui elicopter IAR 330 Puma classic – destinat, în general, activităţilor terestre. Aflăm mai multe despre această reuşită din documentarul Elicopterele Forţelor Navale. Acestea sunt, de altfel, echipate pentru misiuni de căutare şi salvare, dar şi pentru a ajuta din aer fregatele României, în cazul unor atacuri.

Multe dintre misiunile piloţilor militari sunt integrate în planul de apărare a spaţiului aerian internaţional, respectiv al spaţiului aerian NATO. De piloţii militari şi tehnicienii Forţelor Navale  depinde efectuarea cu succes a misiunilor internaţionale NATO care se desfăşoară în apele României.

(w882) marinarii

De la ora 17.10, în direct de la Constanţa, urmărim finalul concursului „Omul Anului în Forţele Navale”, ajuns la cea de-a VI-a ediţie. Îi vom cunoaşte, în cadrul Galei Forţelor Navale, pe câştigătorii celor cinci secţiuni ale concursului: Ofiţerul anului, Maistrul militar al anului, Soldatul profesionist al anului, Personalul civil al anului şi Alături de Forţele Navale. Gala Forţelor Navale este un eveniment produs de Forţele Navale Române în colaborare cu TVR şi va fi transmis la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Producător TV: Ioan Duma.

(w882) Gala Forte

Cele două programe pot fi urmărite şi de românii din afara graniţelor, la TVR Internaţional, după cum urmează: documentarul Elicopterele Forţelor Navale se difuzează la ora 18.40 (ora României), iar Gala Forţelor Navale este transmisă în direct, în simulcast cu TVR 1 şi TVR HD, de la 17.10.

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)

19:30 Fata cu cartea

* Prezintă Nadine Vlădescu

Realizator Nadine Vlădescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1