loader
Foto

"Ia atitudine!" - O şansă pentru viaţă, luni la "Tot ce contează"

Luni, 23 noiembrie, de la ora 10.00, la TVR 1 și online pe TVR+, am aflat cât de important este sprijinul psihologic în situații traumatice și cât de mult contează pentru cei care au nevoie de sânge să mergem să donăm.

 

TOT CE CONTEAZĂ

Ediţia este disponibilă online pe TVR +.

Zilnic, mii de pacienţi din spitalele de la noi au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supravieţui. În România, doar 1,7% din populaţia adultă donează sânge, faţă de 66% în Austria sau 52% în Franţa.

Mai mult, durata maximă de stocare a eritrocitelor este de 35 de zile, iar anumite preparate sangvine se realizează numai din sângele recoltat de la donatorii fideli.

Tragedia din clubul Colectiv a reuşit să responsabilizeze mii de români care s-au prezentat la centrele de donare din toată ţara.

Anca Ştefan, preşedinte Asociaţia React, iniţiatoarea celui mai amplu program naţional de donare de sânge -"O şansă pentru viaţă", dr. Doina Goşa, director Centrul de Transfuzii Bucureşti, şi Roxana Agafiţei, psiholog la Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei, sunt invitații emisiunii și încercăm să aflăm de la ei unde, când şi în ce condiţii este bine să donăm sânge.

Ne vor explica ce este traumatizarea colectivă, la ce să ne aşteptăm după un astfel de eveniment, unde trebuie să căutăm sprijin psihologic şi de ce este important să o facă cei aflaţi în suferinţă.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Contractul de vânzare – cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager

Ce presupune încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager? Care sunt costurile acestui demers legal? ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei au vorbit despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

 

#tvr1