loader
Foto

Galerie foto

„Interziceţi-l pe Ţopescu!", la Dosar România de la TVR 1

Povestea interzicerii pe TV a lui Cristian Ţopescu în epoca Ceauşescu – în 13 noiembrie , ora 21.40, la TVR 1 şi pe TVR+

 

Dosar România

Ediția emisiunii de miercuri, 13 noiembrie, este disponibilă online pe TVR+

„Interziceţi-l pe Ţopescu!", Cristian Ţopescu. A fost şi a rămas cel mai mare comentator sportiv al României. Într-un regim comunist în care zilele deveneau tot mai cenuşii, vocea inconfundabilă a lui Cristian Ţopescu îi bucura pe iubitorii sportului. În iunie 1983, vocea lui Cristian Ţopescu a fost interzisă. Miercuri, 13 noiembrie, la Dosar România,  aflaţi povestea interzicerii lui Cristian Ţopescu în epoca Ceauşescu, aşa cum o relatează comentatorul în interviul acordat realizatorului Răzvan Butaru.

Din noiembrie, emisiunea Dosar România este difuzată miercurea la TVR 1, aducând telespectatorilor noi reportaje, documentare şi anchete despre istoria pe care o trăim zilnic. Dosar România poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro.

În cel de-al doilea subiect al ediţiei, Roţile schimbării, reporterul Codruţa Anghelescu aduce povestea unor oameni pe care destinul i-a aşezat într-un scaun rulant pentru tot restul vieţii, dar nu i-a înfrânt. Au trecut prin momente extrem de dificile, au reînceput o altă viaţă, dar au găsit în ei puterea incredibilă de a-i ajuta şi pe alţii asemenea lor. O poveste despre lupta cu neputinţa, cu indiferenţa societăţii, dar şi despre schimbarea pe care o pot provoca prin ei înşişi.

Cele două reportaje pot fi urmărite la Dosar România miercuri, 13 noiembrie, începând cu ora 21.00, la TVR 1 şi pe TVR+.

 

Cea mai valoroasă echipă de publicistică de televiziune, premiată naţional şi internaţional, cu 20 de ani de experienţă în acest domeniu – formată Codruţa Angelescu, Ruxandra  Ţuchel, Diana Deleanu, Ioana Mureşan, Sorana Stănescu, Cornel Mihalache, Cătălin Apostol, Gabriel Geamănu, Ionuţ Cărpătorea şi Răzvan Butaru - deschide Dosar România, un dosar ce cuprinde trecutul, prezentul, posibil, viitorul acestei ţări.

15:00 Opre Roma

* Emisiune cu şi despre comunitatea romă

Despre recunoasterea meritelor artistilor romi, femei lautarese, un muzeu virtual dedicat istoriei acestei etnii si despre muzica de ascultare, la racoare : Shamanelism, un proiect inedit al Institutului Goethe.

La interviul editiei, va fi alaturi de noi Iulian Stoian, sef serviciu politici publice in cadrul Agentiei Nationale pentru romi. Vom povesti despre proiectele acestei institutii si rolul pe care il joaca in promovarea etniei.

Producători: Oana Cârligel Crețulescu, Anamaria Tecuceanu Bobe

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Muzica și dansul la minoritățile nationale si povești din Sulina.

Producător Nicoleta Epure

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1