loader
Foto

„Între bine şi rău”: cine pe cine discriminează prin Legea antifumat

Liviu Mihaiu şi invitaţii săi la ediţia din 31 martie au pus " Între bine şi rău" Legea antifumat. Joi de la ora 21.10, în direct la TVR 1 şi pe TVR+ .

 

Liviu Mihaiu
Între bine şi rău

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Senatorii jurişti au admis, pe 30 martie, o serie de amendamente la Legea antifumat, care elimină interdicţia fumatului la terase, spaţiul închis fiind redenumit ca spaţiu cu pereţi de jur împrejur. În plus, fumatul ar putea fi permis în camere special amenajate pentru acest lucru şi în care se pot consuma şi băuturi.

Senatorii vor să modifice Legea antifumat prin amendamente la proiectul de lege al Guvernului privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe. De asemenea, intenţionează modificarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, care pune legislaţia românească în acord cu prevederile europene.

Potrivit iniţiatorilor amendamentelor, „fumatul va fi permis în camere special amenajate”, care să servească exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului, cum ar fi, de exemplu, consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare. Parlamentarii vor să modifice definiţia spaţiului public închis. Aceştia vor să se poată fuma şi pe terase, eliminând interdicţia de a se fuma în spaţii care au acoperiş şi doi pereţi, aşa cum este prevăzut în legea adoptată recent de Parlament şi care a intrat în vigoare la jumătatea lunii martie.

Comisia juridică a dat un aviz favorabil pe proiectul de lege al Guvernului privind reglementarea fumatului. Amendamentele aduse de parlamentari Legii antifumat vor fi dezbătute în Comisia economică, care trebuie să elaboreze, împreună cu Comisia de sănătate, un raport pe acest proiect de lege.

La Între bine şi rău de joi, 31 martie, Liviu Mihaiu a încercat să afle, împreună cu invitaţii săi, cine pe cine discriminează prin punerea în aplicare a Legii antifumat. Invitaţi în platoul emisiunii transmise în direct la TVR 1 şi TVR+ de la ora 21.10, au fost: Aurelia Cristea, iniţiatoarea Legii antifumat, prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, jurnalistul Miruna Munteanu, preşedintele asociaţiei „Mame pentru mame”, Ana Măiţă şi, din partea societăţii civile, Tudor Potra.

Între bine şi rău se transmite în direct la TVR 1 şi online pe TVR+, în fiecare joi, de la 21.10.

16:45 Floarea nopţii

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1