loader
Foto

Între bine şi rău - Televiziunea Română

În 29 februarie, de la ora 21.00,  la dezbaterea despre soarta Televiziunii Române, Liviu Mihaiu a stat de vorbă cu Irina Radu, Dragoş Bocanaciu, Petrişor Obae şi Dragoş Pătraru. Programul a fost în direct la TVR 1 şi pe TVR+ .

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Liviu Mihaiu a revenit la TVR 1 în această seară, cu o dezbatere Între bine şi rău despre soarta Televiziunii Române. Irina Radu, director general interimar al SRTv, Dragoş Bocanaciu, preşedinte SPUSTV, Petrişor Obae, editor paginademedia.ro şi jurnalistul Dragoş Pătraru au fost invitaţii lui Liviu Mihaiu la această primă dezbatere. Între bine şi rău despre soarta Televiziunii Române poate fi urmărită luni, 29 februarie, de la ora 21.00, în direct la TVR 1 şi TVR+.

„De luni încolo ne vedem ochi în ochi”, spune Liviu Mihaiu, care, în direct la TVR 1, va modera dezbaterea despre problemele TVR, despre cum ar trebui să fie o televiziune publică pentru publicul ei, despre nevoia de a avea o televiziune publică sau nu.

Faliment. Insolvenţă. Închidere temporară. Restructurare completă. În aceşti termeni se vorbeşte tot mai des despre soarta Televiziunii Române. Aleşii poporului, ONG-urile, presa, societatea civilă, sindicatele, cu toţii au ceva de spus despre situaţia TVR. În perioada 29 februarie-4 martie, când zarurile – aruncate – ce vor decide soarta televiziunii publice încă se rostogolesc, telespectatorii TVR 1 pot urmări o serie de dezbateri cu cărţile pe faţă, cu adevăruri spuse fără ocolişuri. În „Săptămâna TVR”, de luni până joi, Mircea Radu ne aşteaptă, de la ora 18.00, cu ediţii speciale, Liviu Mihaiu şi invitaţii săi pun Între bine şi rău - Televiziunea Română, de la ora 21.00, iar vineri, pe 4 martie, Marina Almăşan prezintă o ediţie Ne vedem la TVR pe aceeaşi temă, de la ora 17.00.

Bună sau rea, depăşită de vremuri sau încă având potenţial pentru publicul român, televiziunea publică încă există. Ce facem cu ea? La dezbaterile din „Săptămâna TVR”, încercăm să aflăm dacă vrem sau nu să o salvăm. Încercăm să aflăm cine este responsabil pentru situaţia de azi. Oameni din TVR şi din afara televiziunii, oameni care iubesc sau nu TVR, cei care răspund de această instituţie se prezintă în faţa telespectatorilor Televiziunii Române, într-un exerciţiu de sinceritate.

21:00 Maria din Nazaret

Film* Maria din Nazaret (MARIA DI NAZARET-Italia, Germania, Spania, 2012)

Prima parte

Regia Giaccomo Campiotti

Cu: Alissa Jung, Luca Marinelli, Andreas Pietschmann, Paz Vega

* Dramă biblică. Într-o dimineaţă luminoasă, într-un sătuc din Galileea, arhanghelul Gabriel i se arată tinerei Maria, încredinţându-i un rol măreţ. Între Buna Vestire şi Duminica Paştelui, viaţa celei care devine soţia lui Iosif şi mama lui Iisus se întretaie mereu cu destinul complet diferit al celeilalte Marii-Maria Magdalena, femeia ispitită de opulenţa curţii regelui Irod, care-şi regretă apoi păcatele, devenind discipola lui Hristos.

Redactor Adriana Vulpe

X

23:00 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1