loader
Foto

„Istoria cu Virgil”, istoria povestită altfel la TVR 1

De duminică, 25 martie, TVR 1 lansează un nou proiect - un pamflet care, în anul Centenarului, va descreţi frunţile privitorilor, aducând o perspectivă nouă asupra istoriei, reprezentativă pentru generaţia din care face parte realizatorul.

 

Istoria cu Virgil

Într-o manieră originală şi nonconformistă, un tânăr de 25 de ani prezintă telespectatorilor TVR 1 cele mai importante evenimente care au marcat istoria romanilor, la Istoria cu Virgil. Programul vine cu o abordare diferită faţă de cele existente pe piaţă în acest moment: în fiecare duminică, timp de 10 minute, un tânăr analizează, în cheie satirică, cele mai importante momente din istoria românilor, de la origini, până în prezent.

„Ideea acestui format mi-a venit urmărindu-l pe autorul american John Green. În proiectul lui, Crash Course World History, acesta poveşteste istoria lumii într-un mod atractiv pentru generaţia Internet, lucru care, am observat, lipseşte şi la noi. Şi-atunci, încerc eu!”

(w882)

La Istoria cu Virgil sunt evitate trivialităţile şi atacurile la persoană, dar va fi încurajat spiritul critic întemeiat pe bun-simţ şi accentele sarcastice. Istoria cu Virgil este un pamflet care, în anul Centenarului, va descreţi frunţile privitorilor, aducând o perspectivă nouă asupra istoriei, reprezentativă pentru generaţia din care face parte realizatorul.

„În primul episod, ce va fi difuzat de TVR 1 duminică, 25 martie, ora 17.30, vorbim despre etnogeneza poporului nostru - daci, romani, slavi şi alte popoare migratoare din care au rezultat românii”, ne introduce Virgil prima temă.

Despre Virgil:

(w500)

Are 25 de ani, 1,87 metri, a terminat Marketing la ASE şi singura lui legatură cu istoria este pasiunea pe care o are pentru domeniu încă din şcoala generală. De un an a început proiectul video pe YouTube  - Istoria cu Virgil - unde are aproape cinci mii de abonaţi.

 

2:45 Ora regelui (R)

Producător Lidia Voicu

(Reluare)

3:35 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1