loader
Foto

Liga I: CSU Craiova – Dinamo Bucureşti, în direct la TVR 1

Una dintre cele mai mari rivalităţi din fotbalul românesc, în etapa a 15-a a Ligii I: CSU Craiova – Dinamo Bucureşti! Partida a putut fi urmărită în direct la TVR 1 duminică, 25 octombrie, de la ora 15.00.

 

Fotbalul din Liga I continuă la TVR. Etapa a 15-a se vede duminică la TVR 1 şi aduce în faţa iubitorilor sportului cu balonul rotund una dintre cele mai aprinse rivalităţi din fotbalul românesc - cea dintre o echipă a Capitalei şi una a provinciei. Partida dintre CSU Craiova şi Dinamo Bucureşti va putea fi urmărită în direct la TVR 1 şi TVR HD, duminică, 25 octombrie, de la ora 15.00 şi va fi comentată de Marian Olaianos şi Dragoş Bocanaciu.

Prima confruntare a celor două echipe a avut loc acum 51 de ani, pe 5 noiembrie 1964 şi s-a încheiat cu 3-1 pentru Dinamo. Acum 49 de ani s-a maracat cea mai clară victorie directă a echipei din Stefan cel Mare, 8-0 la Bucureşti, cu un hat-trick al lui Frăţilă şi duble semnate Haidu şi Pârcălab.

Craiova a spart gheaţa în 1969, în ultima etapă a campionatului, când a reuşit să obţină un 1-0 în Bănie. Duelurile aprige au continuat în anii 80, mai ales în perioadele în care cele două formaţii reuşeau rezultate excelente în competiţiile europene.

În noiembrie 1989, pe Stadionul Central, în care s-au înghesuit peste 50.000 de olteni, Craiova a învins cu 1-0 (gol Ciurea), ultimul meci direct din perioada comunistă. După Revoluţie, din Oltenia au ajuns pe stadionul din Ştefan cel Mare două echipe ale Universităţii, în frunte cu Claudiu Niculescu şi Flavius Stoican, iar titlul adjudecat de Dinamo în 2002 a fost posibil pentru că Universitatea Craiova, echipa lui Gigi Neţoiu, a învins FC Naţional cu 2-1.

De când s-au reluat duelurile în Liga I, s-au înregistrat două rezultate de egalitate: 1-1 la Bucureşti şi 0-0 la Craiova, iar în turul actualei ediţii a fost 1-0 pentru "câini".
După 14 runde scurse din acest sezon, Dinamo este în clasament pe locul 5, cu 24 de puncte, iar CSU Craiova - un loc mai jos, cu 19 puncte.

 

21:00 Petrecere...cu cântec!

Prezintă Iuliana Tudor

În grila de primăvară, Televiziunea Română va oferi publicului o serie de emisiuni care să readucă în prim plan muzica populară românească și personalități artistice extraordinare ale folclorului românesc, oameni care au devenit modele pentru atâtea generații de tineri artiști și care prin tot ce au făcut de-a lungul carierei lor, lasă o moștenire culturală importantă.

"Petrecere...cu cântec!" este un show muzical de divertisment, amplu și complex, având ca principal invitat o personalitate de top din folclorul românesc. Acesta va avea alături, la rândul său, prieteni, colegi de scena și de generație, dar și tineri interpreți aflați la început de drum, lansați și susținuți de Televiziunea Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

23:07 Garantat 100%

* Moderator Cătălin Ştefănescu

Invitat filosoful Costică Brădăţan

Realizator Cătălin Ştefănescu. Producător Adrian Ionică

 

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Contractul de vânzare – cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager

Ce presupune încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager? Care sunt costurile acestui demers legal? ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei au vorbit despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

 

#tvr1