loader
Foto

De Paşti, la TVR 1

TVR 1 v-a pregătit, în perioada Paştelui, programe de divertisment şi ediţii speciale ale emisiunilor brand ale postului, precum şi documentare şi transmisiuni directe cu caracter religios.

 

Iuliana Tudor promite un show cu Loredana... „la puterea a treia” la O dată-n viaţă, Mircea Dinescu găteşte, în deschiderea noului sezon Politică şi delicateţuri, bucate tradiţionale pentru o invitată specială: Stela Popescu, iar Cristi Tabără şi echipa Exclusiv în România fac Paştele în Maramureş. Seniorii folclorului românesc stau La masa de Paşti cu toţi românii în Noaptea de Înviere, iar nana Veronica din Bălnaca-Groşi face Ultima prescură pentru Sfânta Liturghie de Paşti. La rândul lor, copiii sunt invitaţi la Petrecerea Iepuraşilor.

Mai jos găsiţi informaţii detaliate despre fiecare dintre programele TVR 1 din perioada Paştelui.

  • Echipa Exclusiv în România petrece de Paşti în Maramureş

Prietenii emisiunii Exclusiv în România au parte, în sâmbăta de Paşti, de o nouă ediţie unicat, în care Cristian Tabără şi echipa sa ne invită în Maramureş. Descoperim în ediţia din 11 aprilie Biserica din Deal din Ieud, aflată în patrimoniul mondial UNESCO, dar şi un meşteşug vechi păstrat în sat: prelucratul cânepii. Emisiunea poate fi văzută sâmbătă, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+. Mai multe detalii AICI.

  • Seniorii folclorului românesc stau La masa de Paşti

Sâmbătă noapte, după slujba de Înviere, românii se aşază La masa de Paşti, după datină. TVR 1 îşi invită telespectatorii, şi în acest an, la o masă întinsă, la care vor sta alături de vedetele muzicii populare româneşti. Emisiunea va putea fi urmărită de la ora 0.50, la TVR 1 şi online, pe TVR+. Mai multe detalii AICI.


  • Dinescu invită o doamnă la masă în prima ediţie a noului sezon Politică şi delicateţuri

În Duminica Paştelui, la ora 15.00, Mircea Dinescu revine la TVR 1 cu un nou sezon Politică şi delicateţuri. Poetul pregăteşte un prânz festiv pentru invitata sa, actriţa Stela Popescu. În zi de sărbătoare, Dinescu găteşte bucate tradiţionale din carne de miel, într-o manieră neconvenţională, aproape păcălind timpul, spre surprinderea şi încântarea invitatei sale. Emisiunea poate fi urmărită pe 12 aprilie, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+. Mai multe detalii AICI.

  • Loredana... „la puterea a treia”, o dată-n viaţă

Anul acesta, de Paşti, Iuliana Tudor îşi surprinde din nou telespectatorii, cu un show în care vor descoperi o Loredana mereu altfel. Va fi un spectacol cu Loredana... „la puterea a treia”, îndragita artistă putând fi admirată în triplă ipostază: moldoveancă, olteancă şi moroşancă, toate într-o singură seară! Ediţia specială O dată-n viaţă de Paşti se difuzează duminică, 12 aprilie, de la ora 21.10, la TVR 1 şi online, pe TVR+.  Mai multe detalii AICI.

  • Programe religioase, reportaje, documentare, program pricesne

Vineri, de la 16.30, TVR 1 difuzează documentarul Săptămâna patimilor şi Ziua Învierii,  despre semnificaţia Săptămânii Mari şi a Sărbătorii Învierii, realizat de Paula Tăbârcă.

Sâmbătă, de la ora 11.00, producătoarea Gheorghiţa Nicolae propune telespectatorilor un concert de pricesne de la Baia Mare, sub genericul Din suflet de creştin, ediţie realizată în Catedrala Episcopală Sf. Treime cu prilejul celei de-a VIII-a ediţii a tradiţionalului Concert de Florii.

Şi tot sâmbătă, de la 18.50, TVR 1 programează un documentar etno-antropologic în regia lui Tudor Chirilă, prin care autorul investighează în cele mai mici detalii universul gosdpodăriei ancestrale şi un mod de viaţă revolut, care acum îşi consumă ultimele sale momente.

Sâmbătă, de la ora 23.00, producătoarea Elena Dinu invită telespectatorii într-o scurtă plimbare prin Ierusalimul de azi, în documentarul ECCE VIA.

Mai multe detalii despre programele religioase găsiţi AICI.

 

  • Copiii lui Dumnezeu, filă în Dosar România

Odorhei, 2015. Aici este locul din România unde, pe Dealul Stejarului, se desfăşoară, zi de zi, o poveste. O poveste cu copii care cresc, învaţă, se joacă, se bucură sau se supără şi care trăiesc într-o casă uriaşă. Povestea copiilor lui Dumnezeu, duminică, 12 aprilie, de la 18.45, la TVR 1 şi TVR+, în Dosar România. Mai multe detalii AICI.

  • Slujbe religioase transmise în direct

Printre ediţiile speciale Universul credinţei se numără şi transmisiunile directe din Vinerea Mare şi din Noaptea de Înviere. Astfel, vineri, de la 18.30, telespectatorii TVR 1 pot urmări, în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, Slujba Prohodului Domnului, oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Iar sâmbătă, de la 23.45, TVR 1 transmite, de asemenea în direct, slujba prilejuită de praznicul Învierii Domnului, tot de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. Ceremonia religioasă este oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de numeroşi ierarhi şi preoţi. Mai multe detalii AICI.

  • Ediţii speciale Tezaur folcloric

În zilele de Paşti, la TVR 1 sunt programate şi două ediţii speciale ale emisiunii Tezaur folcloric. Prima ediţie, cea de duminică, 12 aprilie, programată la orele 12.45 şi 16.00, ne aduce Bihorenii-n sărbătoare, program susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist Crişana şi invitaţii săi. Luni, de la 17.10, prin cântec şi voie bună, Ansamblul Folcloric Naţional TRANSILVANIA din Baia Mare ne arată cum e De Paşti în Maramureş, în cea de-a doua ediţie Tezaur folcloric. Mai multe detalii AICI.

  • Copiii sunt invitaţi la Petrecerea Iepuraşilor

De Paşti, TVR 1 invită toţi copiii la Petrecerea Iepuraşilor! Pe 13 şi pe 14 aprilie, de la ora 18.45, Bibi şi Ovi, adică Bianca Lixandru şi Ovi Jacobsen, sunt gazde în studioul ŢUP TV, unde, luni după-amiază, are loc un concurs pentru desemnarea Iepuraşului de Paşti. Mai multe detalii AICI.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1