loader
Foto

Artişti ai muzicii uşoare româneşti vin în Ajun de Crăciun la Interes general

Angela Similea, Dida Drăgan, Ovidiu Komornyik şi Marcel Pavel au fost invitaţii lui Sorin Burtea în ediția de marţi, 24 decembrie.

 

Sorin Burtea
Interes general

UPDATE: Ediția emisiunii din 24 decembrie este disponibilă pe TVR+.

Despre dificultăţile pe care le întâmpină adevăraţii artişti din România şi de ce aleg să cânte mai mult în străinătate, decât acasă, sunt teme ce vor fi dezbătute în Interes general.

„În ţara noastră, pseudo-artiştii se simt mult mai bine decât artiştii autentici. După 1989, scara valorilor s-a inversat în România. Cred că a venit timpul să o schimbăm, iar politicenii trebuie să ştie că multe pot fi îmbunătăţite cu ajutorul lor, prin modificarea legilor, pentru ca normalitatea să-şi spună cuvântul. Este nevoie să reconstruim prin educaţie şi cultură şi astfel să le arătăm artiştilor respectul pe care îl merită, pentru că şi l-au câştigat prin multă muncă”, spune Sorin Burtea, moderatorul şi producătorul emisiunii Interes general.

Pe lângă dezbaterea din studio, în prag de sărbători de iarnă veţi asculta colinde şi alte melodii din repertoriul celor patru mari artişti. Scenograful Iurie Moroianu a realizat un decor special, adaptat Ajunului de Crăciun. Directorul de imagine Daniel Şerbănică i-a dat strălucire pentru o zi de sărbătoare, iar regizorul de emisie Manuela Apostol le-a îmbinat perfect, în aşa fel încât programul să fie o surpiză plăcută pentru telespectatori.

Emisiunea este difuzată în direct, la TVR 1 şi TVR Internaţional, este retransmisă în Republica Moldova prin noul post TVR şi poate fi urmărită online, pe TVR+.

16:45 Floarea nopţii

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1