loader
Foto

Galerie foto

„Masacrul familiei regale nepaleze”, în episodul 14 al documentarului „Ora Zero”

TVR 1 continuă difuzarea documentarului în care numărătoarea începe la „Ora Zero”. Sâmbătă, 22 septembrie, de la 22.00, filmul ne reaminteşte tragedia petrecută la palatul regal din Katmandu, capitala statului Nepal .

 

Zero Hour! Ce a fost înainte de a fi? Ora dinaintea momentului – acelui Moment - care a marcat lumea. Telespectatorii pot urmări în fiecare sâmbătă, de la 22.00, Ora Zero, un documentar care recompune istoria dinainte de a deveni istorie. Accentul nu cade însă pe eveniment, ci pe momentele individuale care au culminat în acea catastrofă.

Este o numărătoare inversă spre destin, minut cu minut, ce reconstituie ora critică dinaintea producerii evenimentelor care au schimbat lumea.

(w882)

(w882)

Sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 22.00, la TVR 1 vedem episodul cu numărul 14 al documentarului Ora Zero - Masacrul familiei regale nepaleze, având regia şi scenariul semnate de Clive Maltby, povestitor: Sean Pertwee.

(w882)

(w882)

Nu a existat în istoria monarhiilor din întreaga lume o tragedie similară celei petrecute la palatul regal din Katmandu, capitala statului Nepal. În acea cumplită noapte a lunii iunie 2001, prinţul moştenitor Dipendra şi-a împuşcat cu sânge rece nouă membri ai familiei – inclusiv mama, tatăl, fratele şi sora – şi apoi s-a sinucis.

Ora Zero începe să curgă la Palatul Regal din momentul în care prinţul moştenitor îşi ucide cu sânge rece fraţii şi parinţii.

(w882)

(w882)

În alte episoade, telespectatorii au putut sau vor vedea „Ora Zero” dinaintea tragediei de la Cernobîl sau a dezintegrării navetei spaţiale Columbia, atentatul asupra Papei Ioan Paul al II-lea, masacrul de la Colegiul Columbine, atentatele de la 11 septembrie, ultima oră a raidului care a dus la capturarea lui Saddam Hussein, misiunea aproape imposibilă a trupelor SAS de salvare a soldaţilor britanici încarceraţi într-o colibă din jungla din Sierra Leone etc. Sâmbăta, de la ora 22.00, la TVR 1.

 

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 3

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1