loader
Foto

Ministrul Mediului a venit la „Interes general”

Graţiela Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul Mediului, a fost invitata lui Sorin Burtea, miercuri, 3 aprilie, la TVR 1 şi TVR Internaţional, de la ora 17:05.

 

Sorin Burtea
Interes general

România obţine rezultate remarcabile în exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, într-o perioadă dificilă pe care o traversează bătrânul continent.

Unul dintre criteriile prin care se demonstrează eficienţa strategiei abordate de autorităţi se referă la numărul mare de dosare închise, dar şi la complexitatea lor. Dintre acestea, cele care privesc asigurarea unui mediu cât mai curat sunt un exemplu bun.

Pe plan naţional există continuitate în programele Rabla clasic şi Rabla plus derulate de Ministerul Mediului, care vizează achiziţionarea unei maşini noi. Prima de casare este de 6.500 de lei, însă proprietarii pot obţine diverse bonusuri suplimentare.

Pentru cumpărarea automobilelor electrice, statul acordă un ajutor de 45.000 de lei şi de 20.000 de lei pentru achiziţionarea unui hibrid. Şi în cazul înlocuirii electrocasnicelor vechi cu unele performante, românii beneficiază de bani de la stat.

Ministerul Mediului administrează şi programul Casa Verde, prin care proprietarii persoane fizice pot să-şi instaleze centrale fotovoltaice de minimum 3 KW. Aceştia primesc o finanţare de maximum 20.000 de lei.

Detalii despre toate aceste programe, aţi putut afla la „Interes general”.

Sursa foto: Romania2019.eu

***

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Emisiunea poate fi urmărită şi online pe TVR+.

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1