loader
Foto

Nimeni nu este mai presus de lege! Sau este? Răspunsul la Interes general

Judecător LAURA ANDREI, preşedintele Tribunalului Municipiului Bucureşti şi Ion Popescu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale MERIDIAN au fost invitaţii lui Sorin Burtea, joi, la TVR 1, de la ora 17:00.

 

Sorin Burtea
Interes general

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Nimeni nu este mai presus de lege!”
, dar ce se întâmplă atunci când acest principiu al democraţiei este încălcat? Cei mai mulţi dintre români cred că îşi pot clarifica problemele în faţa judecătorilor, Constituţia prevăzând acest drept fundamental, prin care părţile au acces la proceduri echitabile şi la rezolvarea cauzelor într-un termen rezonabil.

În fiecare an, în instanţe este înregistrat un număr uriaş de procese, imposibil a fi găsite soluţii într-un timp mai scurt. Nu e de mirare că presiunea timpului în parcurgerea volumului de informaţii se traduce prin erori.

Este nevoie de prevenţie, de introducerea în școli a educaţiei juridice, de facilitarea accesului cetăţeanului la sursele de informare, de transparență. În felul acesta pot fi reduse erorile judiciare, iar numărul celor care deschid procese la CEDO să fie diminuat.

Cu toate că aderarea la Uniunea Europeană a presupus şi reformarea sistemului judiciar, problemele existente sunt greu de gestionat şi apasă pe umerii tuturor.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina  www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Emisiunea “Interes general” se difuzează în direct, la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1