loader
Foto

Galerie foto

„Nobel şi fiul”, o dramă americană cu probleme universale

„Nobel şi fiul” este drama americană de familie pe care vă invităm să o urmăriţi joi, 25 iunie, la TVR 1, de la ora 23:50.

 

Chiar înainte de a primi Nobelul pentru chimie, Eli Michaelson se confruntă cu răpirea fiului, pentru eliberarea căruia i se cer două milioane de dolari, adică exact valoarea premiului atribuit. Refuzul lui Eli de a plăti răscumpărarea accentuează dramele acestei familii în care fiul însuşi lucra la doctoratul în chimie, iar mama era psihiatru.

Filmul din 2007 îl are regizor pe Randall Miller. Actorul englez Alan Rickman, cunoscut pentru rolul profesorului Severus Snape din seria Harry Potter sau, de către cinefilii mai romantici, pentru rolul colonelului Brandon din „Raţiune şi simţire” (1995), îl interpretează aici pe laureatul premiului Nobel Eli Michaelson.

Fiul lui, Barkley, este interpretat de Bryan Greenberg. În distribuţie mai apar Mary Steenburgen, pe care o cunoaşteţi din „Vrei să te însori cu mine?” sau din „Last Vegas” („Burlaci întârziaţi") şi inconfundabilul Danny DeVito.

(w882) Danny DeVi

Regizorul Randall Miller este şi actor, şi scenarist, şi şi-a început „cariera” jucând în reclame tv. Între cele nouă roluri din seriale de televiziune şi filme de lungmetraj, în 1987 i-a fost partener lui Danny DeVito în comedia „Arunc-o pe mama din tren”, iar 20 de ani mai târziu avea să-i fie regizor talentatului actor.

În prezent, Randall Miller ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea, după ce şi-a recunoscut vinovăţia şi a fost condamnat la 10 ani (din care e de aşteptat să ispăşească doi ani), în urma unui accident mortal petrecut în timpul filmărilor la „Midnight Rider". Producţia filmului a fost, bineînţeles, suspendată.

Foto: IMDb

9:45 Teleshopping

10:00 Agrostrategia

Producator Vlad Macovei

 

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Contractul de vânzare – cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager

Ce presupune încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager? Care sunt costurile acestui demers legal? ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei au vorbit despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

 

#tvr1