loader
Foto

O nouă ediţie Ora Regelui la TVR 1

Fiica cea mică a Regelui Mihai a vizitat cel mai sărac cartier din Ploieşti; povestea familiei Faraudo, furnizorul de plante al Casei Regale – subiecte ale noii ediţi Ora Regelui - sâmbătă, 5 decembrie, ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

La ediţia din 5 decembrie a emisiunii Ora Regelui, realizatoarea Camelia Csiki ne aduce noi informaţii despre monarhie şi regii României. Ora Regelui se difuzează, ca şi până acum, de la ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, în fiecare sâmbătă.

La 140 de ani de la naşterea Sa, Suverana României a fost comemorată, la Palatul Regal, de Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria. Evenimentul a fost unul caritabil şi a avut ca scop strîngerea de fonduri pentru deschiderea unei noi clinici sociale.

Principesa Maria, fiica cea mică a Regelui Mihai, care s-a stabilit în urmă cu un an în România, a vizitat cel mai sărac cartier din Ploieşti. Imagini vedem la Ora Regelui de sâmbătă, 5 decembrie.

(w882)

Invitatul special al emisiunii este domnul Marcel Faraudo a cărui familie a fost adusă în 1830 să se ocupe de înfrumuseţarea Bucureştiului. Familia Faraudo a fost furnizorul de plante al Casei Regale de pe vremea lui Carol I până în timpul domniei Regelui Mihai. Marcel Faraudo are 90 de ani. În prezent trăieşte în Venezuela, dar s-a născut pe vremea Regelui Ferdinand, iar tatăl său a îngrijit grădinile Reginei Maria de la Balcic şi Cotroceni.

(w882)

Iar la Agenda emisiunii, urmărim un material filmat în care Casa Regală i-a sărbătorit la Palatul Elisabeta pe campionii internaţionali la tir cu arcul şi pe studenţii economişti.

Emisiunea din 5 decembrie este filmată la Palatul Regal, care a fost centrul puterii monarhice în România timp de aproape 100 de ani, de la sosirea lui Carol în ţară până în 30 decembrie 1947.

Realizator: Camelia Csiki, producător: Lidia Voicu, redactor: Mircea Mitrofan

foto: TVR şi Daniel Angelescu

Din 17 octombrie, îndrăgita emisiune Ora Regelui a revenit la TVR 1 cu un nou sezon, în care telespectatorii pot afla informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale.

Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe www.tvrplus.ro, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android. De asemenea, Ora Regelui este difuzată la TVR Internaţional, tot sâmbătă, de la ora 16.30.

***Despre Ora Regelui la TVR 1:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1